Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Zapalio se spremnik s gorivom pa izbio požar u Tisnom, a na Kornatu iskra zapalila suhu travu

Zapalio se spremnik s gorivom pa izbio požar u Tisnom, a na Kornatu iskra zapalila suhu travu

Iz PU šibenski-kninske su poručili da će o oba događaja izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo

Završen je očevid u Tisnom, na mjestu gdje je u petak ujutro izbio požar. Policija je utvrdila da se zapalio plastični spremnik s gorivom koji se nalazio na otvorenom prostoru. Za sada znaju da se spremnik zapalio oko 8.30 sati djelovanjem otvorenog plamena. Spremnik je izgorio, a gorivo se iz njega izlilo po obližnjoj ulici. U požaru je oštećena fasada na kući 65-godišnjeg vlasnika spremnika i 77-godišnjaka, a oštećeno je i osobno vozilo tvrtke iz Velike Gorice.

- Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna. O ovom događaju će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a nadalje se provode policijski izvidi u cilju utvrđivanja okolnosti ovog požara - poručila je Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko-kninske.

Osim toga, šibenska je policija završila istragu požara koji je 18. rujna, oko 11.30 sati, izbio u uvali Vrulje na Kornatu. Izazvao ga je 74-godišnjak koji je ispred svog dvorišta motornom pilom pilio trupac drveta. U jednom trenutku je lanac pile zahvatio kamen zbog čega je došlo do iskrenja i naglog zapaljenja suhe trave, a zatim i do širenja vatre. Materijalna šteta još nije utvrđena, a policija je o događaju izvijestila Državno odvjetništvo.

Vaša reakcija na temu