Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Završena prva sezona Centra izvrsnosti iz matematike: Djeco, vaši roditelji i cijela naša zajednica mogu biti ponosni na vas!

Završena prva sezona Centra izvrsnosti iz matematike: Djeco, vaši roditelji i cijela naša zajednica mogu biti ponosni na vas!

Već sada mogu najaviti da ćemo ga dogodine proširiti na robotiku i nove tehnologije, te računarstvo - kazao je župan Zlatko Ževrnja

Završna svečanost Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije iz matematike održana je danas u Trećoj gimnaziji, popularnom MIOC-u, gdje su polaznicima uručene prigodne diplome...

- Ovo je velik dan ta sve nas. Znamo koliko je matematika bitna, ona je temeljni i najvažniji predmet, na kojemu se puno toga gradi. Prepoznali smo da je nakon osmog razreda manje interesa za tehničke i prirodoslovne škole, ali i da maturanti više teže društvenim fakultetima, iako se brže zaposle oni s tehničkih fakulteta. Zbog toga smo osmislili i financirali ovaj Centar, a već sada mogu najaviti da ćemo ga dogodine proširiti na robotiku i nove tehnologije, te računarstvo - kazao je župan Zlatko Ževrnja, pa dodao:

- Imate punu našu potporu, vaši roditelji mogu biti ponisni na vas, kao i cijela naša zajednica.


Voditeljica Centra Nives Baranović je kazala:

- Bez financijske pomoći Županije ne bi bilo moguće da u radu sudjeluju učenici iz Runovića,  Imotskoga, Sinja, Trogira, Kaštela, Podgore, Makarske, čak i s Korčule, a imali smo i dvoje mentora iz Zagreba.

Iznijela je gospođa Baranović niz zanimljivih podataka, ulazni test je polagalo njih 786, od čega ih je odabrano 219. Na kraju ih je 94,5 posto došlo do kraja, što je fenomenalan podatak.

- S divljenjem i zahvalnošću gledam 59 mentora koji su u 16 radnih subota sa srcem i žarom dolazili i pripremali zadatke ne bi li od matematičkih dragulja izvukli što više.


Potom je zahvalila pročelniku Tomislavu Đonliću koji se pobrinuo da sve ovo ne bude samo zamisao, nego da postane stvarnost...

- Svi napori i problemi na koje smo nailazili su kap u moru prema zadovoljstvu koje nas obuzima kada vas vidimo sve skupa. Dragi učenici, mi smo ovaj Centar napravili za vas i zbog vas. Nikada se ne smijete umoriti od stjecanja znanja. Društvo šalje pogrešne poruke, ispada da je sve bitno osim mukotrpnog rada. A najvažnije u životu je upravo znanje koje sada stječete. Još jednom čestitam svima, ponosni smo kada vas vidimo ovako nasmijane, sretne i zadovoljne.


Ravnateljica Treće gimnazije Mirjana Matijević je kazala:

- Hvala svim učenicima i roditeljima što su prihvatili ovakvu mogućnost dodatnog rada. Čestitam što ste marljivo odradili sve ove zahtjevne subote. Pratit ćemo vas i dalje, osobito vaše rezultate na natjecanjima iz matematike. Nadam se da će mnogi od vas odabrati baš Treću gimnaziju za nastavak obrazovanja. Želim vam puno zdravlja i znanja, te da na jesen opet pronađete mjesto u novom izdanju Centra izvrsnosti.




Vaša reakcija na temu