Zbog velike greške jedne splitske srednje škole, poremećena je matura diljem Hrvatske

Zbog velike greške jedne splitske srednje škole, poremećena je matura diljem Hrvatske

Umjesto eseja iz hrvatskog jezika koji je danas bio u 9 sati, a sutra planiran test, u jednoj su splitskoj srednjoj školi podijelili maturantima test

Zbog velike omaške u Splitu maturantima diljem Hrvatske je poremećena matura.

Umjesto eseja iz hrvatskog jezika koji je danas bio u 9 sati, a sutra planiran test, u jednoj su splitskoj srednjoj školi podijelili maturantima test! 

O tome su netom i obavijestili učenike i javnost na stranici Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

- U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika - Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika - Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika - Test.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika - Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini nakon koje će u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja pristupiti izmjeni Kalendara državne mature 2016./2017.

Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika - Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani student - javili su.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare