Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ZDRAVA HRANA: Split osigurao voćni obrok za učenike 19 osnovnih škola

ZDRAVA HRANA: Split osigurao voćni obrok za učenike 19 osnovnih škola

Cilj programa je, osim povećanja unosa svježeg voća i povrća i podizanje svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece, poručili su iz Grada

Učenicima 19 osnovnih škola na području Splita od 15. listopada jednom tjedno osiguran je voćni obrok, poručili su iz Banovine. 

Omogućeno je to kroz program 'Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda' kojeg provodi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Na zahtjev Grada Splita Agencija je odgovorila pozitivno te odobrila podjelu voća, a ukupan iznos prava na potporu je 318.534,30 kuna (bez PDV-a). 

- Nakon što su škole sklopile ugovore s dobavljačima, ukupno 9.786 splitskih učenika jednom tjedno u školi ima osigurano voće ili povrće. Cilj ovog programa je, osim povećanja unosa svježeg voća i povrća i podizanje svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece - dodali su iz Grada Splita.

U program su uključene OŠ Bol, OŠ Brda, OŠ Gripe, OŠ Kamen-Šine, OŠ Kman-Kocunar, OŠ Lučac, OŠ Manuš, OŠ Marjan, OŠ Mejaši, OŠ Mertojak, OŠ Plokite, OŠ Pujanke, OŠ Ravne Njive, OŠ Skalice, OŠ Spinut, OŠ Split 3, OŠ Srinjine, OŠ Visoka i OŠ Dobri.

Vaša reakcija na temu