Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Feđa Klarić Zdravko Mamić nije došao u Split na današnje ročište

Zdravko Mamić nije došao u Split na današnje ročište

Na Prekršajnom sudu vodi se postupak protiv njega zbog incidenta u svečanoj loži Poljuda

Nakon što je nekoliko puta došao na Prekršajni sud u Splitu gdje se vodi postupak protiv njega zbog incidenta u svečanoj loži na Poljudu, bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić nije danas došao, kao ni odvjetnica Jadranka Sloković koja je zatražila odgodu jer je spriječena doći. Osim Mamića, prekršajno je prijavljen i Hajdukova legenda Ivo Bego s kojim se (tadašnji) Dinamov šef sukobio.

Ipak, ročište je održano uredno i kako nam je kazao Begin odvjetnik Damir Gruić, da je došao i posljednji svjedok poduzetnik Mijo Pašalić, vjerojatno bi bilo i okončano. Svi su uvjeti za održavanje, unatoč nedolasku, bili ispunjeni.

- Realno, više je neuobičajeno što je Mamić dolazio i do sada jer u ovakvim postupcima uglavnom nema potrebe za dolaskom. Ako Mamića proglase krivim, više će ga koštati put do Splita i troškovi ročišta nego sama kazna - obrazložio nam je Gruić.

Mamićeva odvjetnica nam je rekla da je tražila odgodu iz formalnih razloga.

- Bila sam spriječena doći zbog ranije preuzetih obveza - kazala nam je Sloković.

Upitali smo je jesu li razlog tome i verbalni povici Mamiću u  svibnju ispred suda na posljednjem ročištu, možda i napad na suca Bruna Marića.

Iako ni njoj nije ugodno sve to, kaže, razlog odgode je formalan.

S obzirom kako se očekuje da je sljedeće ročište i posljednje, teško da će Mamić više doći na Prekršajni sud u Split. 

Vaša reakcija na temu