Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Željko Kerum i HGS zaustavljaju podizanje paušala malim iznajmljivačima u Splitu

Željko Kerum i HGS zaustavljaju podizanje paušala malim iznajmljivačima u Splitu

Odluka se mora donijeti do konca siječnja, inače se automatski podiže na 750 kuna svima

 HGS Željka Keruma zaustavlja dizanje paušalnog poreza malim iznajmljivačima u Splitu. Ako HDZ ne skupi podršku među oporbom, što je teško, propada odluka gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i HDZ-a o podjeli grada na dvije zone, u kojoj bi za prvu bio iznos 750 kuna, a za drugu 300. Odluka se mora donijeti do konca siječnja, inače se automatski podiže na 750 kuna svima.

- HGS predlaže moratorij na podizanje ovu godinu jer sezona praktički počinje za mjesec dana. Također, smatramo da grad treba biti podijeljen na minimalno tri zone. Predložio sam da bude po zonama 300, 400 i 500 kuna, ne više od toga - otkrio nam je predsjednik Gradskog vijeća, HGS-ov Igor Stanišić.

Sjednica Gradskog vijeća održat će se u utorak, a tada će se raspravljati o paušalnom porezu. Koalicijski partner HDZ-a je tako, očito zaustavio podizanje ove godine. A da sve lošije surađuje koalicija HDZ - HGS svjedoči i ovaj potez. Prvo je HDZ donio odluku bez dogovora s HGS-om, a HGS ne žele podržati njihov prijedlog.

Vaša reakcija na temu