Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ževrnja: Našoj Dalmaciji pripada jedno od vodećih mjesta u resoru turizma

Ževrnja: Našoj Dalmaciji pripada jedno od vodećih mjesta u resoru turizma

Očekujemo dinamičniju podršku i Vlade i Sabora što se tiče brze ceste prema Omišu, prema Sinju kao i brze ceste Zagvozd - Imotski

Iako bi trebalo biti normalno, rijetkost je da institucija dobije bezuvjetno mišljenje Državne revizije. Upravo takvo, najveće, bezuvjetno mišljenje koje znači da nema ni najmanjih nepravilnosti dobila je Splitsko-dalmatinska županija nakon provedene revizije financijskog izvještaja i poslovanja prošle godine. Revizori su 'češljali' Županiju od veljače do rujna, a izvješće su skladno i jednoglasno prihvatili svi vijećnici.

- Tom činjenicom i nalazom državne revizije izuzetno sam zadovoljan i zato bih pohvalio kolegice i kolege na uloženom trudu. Sve u skladu s propisima, nikakvih nepravilnosti ni značajnijih propusta nije bilo i možemo zaista biti zadovoljni. Nastavit ćemo tim smjerom i pozivamo i druge da slijede naš primjer - podijelio je zadovoljstvo župan Zlatko Ževrnja

Osvrnuo se ovom prigodom i na Dane hrvatskog turizma održane u Bolu.

- Ne samo da smo ponovili prošlogodišnji rezultat u turizmu već i u prvih devet mjeseci rast noćenja i dolazaka je porastao 10 posto. Očekujem da ćemo prijeći željenu brojku od 15 milijuna noćenja do kraja godine. Možemo se pohvaliti rastom prometa u dijelu nautičkog turizma gdje je naša županija nositelj gotovo 45 posto svih noćenja i dolazaka nautičara - iznio je. 

Naveo je kako je Županija kroz ulaganja u lučku infrastrukturu dala tomu doprinosa, kao i kroz brojne programe poticanja kao i ulaganja u promociju, manifestacije. Posebno je naglasio besprijekornu suradnju s turističkim zajednicama i resornim ministarstvom.

- Tako bi trebalo u svim područjima - ustvrdio.

Dodao je u tom smislu da je potrebna podrška centralne vlasti kod nekih bitnih prometnih koridora.

- Očekujemo dinamičniju podršku i Vlade i Sabora što se tiče brze ceste prema Omišu, prema Sinju kao i brze ceste Zagvozd - Imotski. Svakom cestom, svakim ulaganjem u infrastrukturu stvaraju se uvjeti svekolikog razvoja - poručio je.

Glavno pitanje, a možda i nepravda prema uspješnom dalmatinskom turizmu je i što se godinama zaobilaze ljudi za čelna mjesta u Ministarstvu turizma. Upitali smo župana je li vrijeme za čovjeka iz Dalmacije, misleći prvenstveno na Joška Stellu, uspješnog direktora Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

- Možemo očekivati neko mjesto državnog tajnika ili nakon isteka mandata direktora Hrvatske turističke zajednice. Imamo nekoliko prijedloga i sjajnih ljudi, a našoj Dalmaciji svakako pripada jedno od vodećih mjesta u resoru turizma - odgovorio je.

Neslužbeno saznajemo da je jedan od kandidata za direktora HTZ-a upravo Joško Stella.

Vaša reakcija na temu