Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ževrnja električnim vozilima obilazi Dalmatinsku zagoru: Do sljedećeg ljeta će biti izgrađen Turističko-informativni centar u Dugopolju

Ževrnja električnim vozilima obilazi Dalmatinsku zagoru: Do sljedećeg ljeta će biti izgrađen Turističko-informativni centar u Dugopolju

Vrijednost projekta je 7,5 milijuna kuna, a centar će se nalaziti u gospodarskoj zoni Podi

Župan Zlatko Ževrnja jutros je krenuo u obilazak Dalmatinske zagore i to električnim vozilima, u cilju promocije ekološke vožnje i uspješnih gospodarsko-turističkih potencijala Splitsko-dalmatinske županije.

- Električna vozila su vrhunac tehnologije, radi se o ekološki najprihvatljivijim vozilima, doživljaj je izvrstan. U Županiji smo dobili 1,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt vezano uz to. Od toga smo montirali pet električnih punionica, izradili aplikaciju za izdavanje e-dozvola našim linijskim prijevoznicima putnika, izradili aplikaciju za praćenje signala mobitela, namijenonoj prvenstveno turista, tako da će naši djelatnici imati informaciju o njihovim navikama, stvaranju gužvi... - kazao je Ževrnja.

Njegova prva stanica je bila Dugopolje. Tamo je predstavio projekt Turističko-informativnog centra, koji će se nalaziti u gospodarskoj zoni Podi, u blizini najvećeg čvorišta na autocesti - čvora Dugopolje.

- Analize su pokazale da je ovo najoptimalnija lokacija i najbliža svim turistima koji prometuju na autocesti. Izradili smo idejno rješenje, ishodili smo lokacijsku dozvolu i sada je u tijeku ishođenje građevinske dozvole. Očekujemo da ćemo do 1. svibnja i to dobiti, a zatim idemo u raspisivanje javnog natječaja za izgradnju objekta. Nadam se da ćemo u ljeto započeti radove, koji će biti gotovi do sljedeće turističke sezone - najavio je Ževrnja.

Vrijednost projekta je oko 7,5 milijuna kuna, a evo što bi se sve trebalo naći u centru...

- U ovom informativnom centru bit će dostupne sve informacije o turističkim destinacijama u cijeloj našoj županiji, sa svim potrebnim tekstualnim i vizualnim podacima. Moći će se pregledavati pojedine lokacije, bit će dostupan i prostor za degustacije domaćih jela, vina, kao i mogućnost kupnje suvenira - rekao je Ževrnja.

Vaša reakcija na temu