Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ževrnja izvršio primporedaju zapovjednog vatrogasnog vozila

Ževrnja izvršio primporedaju zapovjednog vatrogasnog vozila

Uručio je i 10 komada suvremenih tableta, vrijednosti 110.199.98 kn kojima se mogu mapirati površine zahvaćene požarom i gledati slike iz drona

U nazočnosti predsjednika Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanadera i glavnog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja izvršio je primopredaju zapovjednog vozila i 10 tablet računala financiranih iz projekta Holistic - holistički model integralne zaštite od šumskih požara.

Splitsko-dalmatinska županija partner je projekta HOLISTIC čija je ukupna vrijednost 9,4 milijuna  eura. U projektu, osim SDŽ, sudjeluje još 19 partnera iz 8 zemalja.

Važno je naglasiti da iz RH, kao partneri ili suradnici, sudjeluju sve županije NUTS 2 regije Jadranska Hrvatska.  

- Drago mi je što je Splitsko-dalmatinska županija bila nositelj ovog projekta, vrijednog 72 milijuna kuna. Ukupno smo realizirali 7.5 milijuna kuna za raznu opremu, uglavnom protupožarnu, što je vrlo važno ako uzmemo u obzir da naši vatrogasci na godišnjoj razini imaju oko 2500 intervencija. Ovo vozilo je najopremljenije u Republici Hrvatskoj i nadamo se da će i druge županije slijediti naš primjer, ulaganja u vatrogasnu opremu. Sa ovom opremom vatrogasna zajednica Splitsko dalmatinske županije, svakako je najopremljenija vatrogasna zajednica u Republici Hrvatskoj. Vrijednost ovog vozila je 1 040 000 kuna - kazao je župan Zlatko Ževrnja.

Zapovjedno vozilo, najsuvremenije u Hrvatskoj, opremljeno je s elektro opremom, signalnim sustavom, bespilotnom letjelicom Plurato Skycam s opremom, meterološkim senzorima, prijenosnim uređajem za mjerenje vlage, softverom za GIS mapiranje, softverom za detekciju ljudi, poslužiteljskim računalom, LCD- zaslonima, bežičnim 4G LTE routerom, sve u vrijednosti  od 1.050,000.00 kn isporučitelja tvrtke Ziegler d.o.o.

Izvršena je i primopredaja deset komada suvremenih tableta, vrijednosti 110.199.98 kn kojima se mogu mapirati površine zahvaćene požarom i gledati slike iz drona. . 

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, čestitao je županu na realizaciji ovog projekta...

- Ovo je prva županija koja ima ovakvo vozilo, koje je zapravo stožerno – zapovjedni centar koji se može izdvojiti u bilo koji dio županije, i sa tog mjesta upravljati najsloženijim intervencijama - kazao je Ante Sanader.

Glavni vatrogasni zapovjednik SDŽ Dražen Glavina zahvalio se županu na realizaciji sredstava koja su utrošena u opremanje ovog vozila koje je prijeko potrebno za rad na terenu.

Vaša reakcija na temu