Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Župan Blaženko Boban uručio 100 crijeva DVD-ima: Vatrogasci su heroji ljeta 2017. godine!

Župan Blaženko Boban uručio 100 crijeva DVD-ima: Vatrogasci su heroji ljeta 2017. godine!

Najavio je kupnju još opreme te pomoć u obnovi voznog parka

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban na Kopilici je, ispred Vatrogasne zajednice, uručio 100 crijeva gasiteljima iz deset dobrovoljnih društava. Po deset crijeva dobila su dobrovoljna vatrogasna društva: Dicmo, Komiža, Lovreć, Marina, Pučišća, Sućuraj, Vis, Vrgorac, Vrlika i Zagvozd. Vrijednost donacije je oko  55 tisuća kuna.

Boban je novac izdvojio iz stavke 'sredstva župana', a nakon rebalansa proračuna osigurat će se još financija kako bi se kupila potrebna oprema za  vatrogasce, kako ih je nazvao, 'heroje ljeta 2017.'

Osim toga, što je dodatno razveselilo gasitelje, najavio je da će u suradnji s gradovima i općinama te resornim ministarstvom krenuti i u nabavku vozila. To će biti glavna tema redovnih susreta s načelnicima i gradonačelnicima u desetom mjesecu. Te sastanke, podsjetimo, uveo je Boban.

- Ja sam svjedok toga da su u mnogim požarima, nažalost,  crijeva ostajala u požarištu, zbog brzine vjetra i požara nisu se mogla izvući.  Koristim priliku da herojima ljeta 2107. od srca zahvalim – kazao je župan.

Govoreći o dobrovoljnim vatrogasnim društvima rekao je i da su među njima većina onih koji imaju svoj inače plaćeni posao ili su učenici ili studiraju i dok su mnogi po plažama, oni svoje vrijeme provode, nažalost, na požarištima.

Načelnik Sućurja Ivan Slavić i dozapovjednik u DVD te općine zahvalio se županu u ime dobrovoljnih gasitelja.

- Nakon svake sezone mi budemo po 20-30 komada crijeva  u minusu, jer se troše što zbog požara što zbog opskrbe vodom našem stanovništvu bez vodovoda. Svaka kuna nama puno znači. Veselimo se ovome što je župan obećao da će biti dodatnih sredstava i u deseti mjesec kao i financiranju novih vozila – istaknuo je Slavić.

DVD Sućuraj, inače, ima jedno Unimog vozilo i jednu cisternu od deset tona staru sedam godina.

- Muku smo mučili dok smo isplatili leasing! Još jedna cisterna nam je neophodna – upozorio je.

U petak će pak prof.dr.sc. Dragan Primorac u ime udruge Cro Unum u Javnu vatrogasnu postrojbu donijeti 130 'brentača' vrijednosti 100 tisuća kuna. Sredstva su prikupljena od humanitarne utakmice koju su odigrali veterani Hajduka i Dinama uz pomoć humanih zvijezda za pomoć vatrogasnoj zajednici.

Vaša reakcija na temu