Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Župan Boban i rektor Ljutić razgovarali o mogućoj disperziji splitskog Sveučilišta

Župan Boban i rektor Ljutić razgovarali o mogućoj disperziji splitskog Sveučilišta

Studija će pokazati kakve su mogućnosti Makarske, Imotskog, Sinja ili nekog drugog grada zainteresiranog za otvaranje nekog studija ili možda znanstvenog instituta

Danas je župan Blaženko Boban u svom uredu primio rektora splitskog Sveučilišta prof. dr. sc. Dragana Ljutića.

- Splitsko-dalmatinska županija će kao i dosad nastaviti izvrsnu suradnju kroz zajedničke projekte sa splitskim Sveučilištom. Županija je za početak spremna financirati izradu projekta moguće disperzije nekih sveučlišnih studija po većim središtima županije. Rektor je sam spomenuo početne razgovore u tom pravcu s gradonačelnikom Visa Ivom Radicom, a studija će pokazati kakve su mogućnosti Makarske, Imotskog, Sinja ili nekog drugog grada zainteresiranog za otvaranje nekog studija ili možda znanstvenog instituta - kazao je nakon sastanka župan Boban.

Rektor Ljutić je zahvalio županu na dosadašnjoj suradnji i konkretnoj potpori u poticanju znanosti kroz Ured za transfer tehnologija.

 -Danas smo razgovarali o budućoj suradnji, nekim zajedničkim projektima i o mogućem zajedničkom racionalnom korištenju prostora Sveučilišta i u zgradi sveučilišne knjižnice - kratko je nakon sastanka izjavio rektor.

U pratnji rektora bili su prof.dr.sc. Tomislav Kilić, prorektor za poslovanje i prof.dr.sc. Leandra Vranješ Markić, prorektorica za znanost i inovacije.

Vaša reakcija na temu