Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Županija na Općinu Bol planira prenijeti ovlaštenje za davanje koncesije na Zlatni rat

Županija na Općinu Bol planira prenijeti ovlaštenje za davanje koncesije na Zlatni rat

Sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije zakazana je za 11. prosinac

Na Skupštini Splitsko-dalmatinske županije koja je najavljena za ponedjeljak vijećnici će, između ostalog, najvjerojatnije donijeti odluku kojom će Općini Bol povjeriti ovlaštenje za davanje koncesija na plaži Zlatni rat.

U materijalima stoji da je Općina Bol podnijela zahtjev za povjeravanje ovlaštenja za davanje koncesija na pomorskom dobru u svrhu boljeg održavanja i gospodarenja morskim plažama i ostalim dijelovima pomorskog dobra te vođenja cjelovite brige o njemu. Općinsko vijeće tako će preuzeti ovlaštenja koja je do sada imala Županijska skupština.

Općinsko vijeće mora donijeti odluku o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja plaže za obavljanje turističkih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti na Zlatnom ratu najkasnije do 30. lipnja iduće godine, a odluka o davanju koncesije treba biti donesena do 31. prosinca 2018. godine. Istaknuto je i da u Stručnom tijelu za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru mora biti imenovan i predstavnik Splitsko-dalmatinske županije.

Sredstva od godišnje koncesijske naknade i nadalje će se dijeliti na tri dijela sukladno Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama.

Vaša reakcija na temu