ŽUPANIJA PODIJELILA 7 MILIJUNA KUNA: Nije nam cilj masovni, nego održivi turizam, a na ovaj način očuvat ćemo našu obalu

ŽUPANIJA PODIJELILA 7 MILIJUNA KUNA: Nije nam cilj masovni, nego održivi turizam, a na ovaj način očuvat ćemo našu obalu

Rekorder je Podstrana s tri milijuna kuna dobivenih sredstava, Splitu idu 2 milijuna, a Omišu i Tučepima po milijun kuna

Split, Omiš, Podstrana i Tučepi su se javili na natječaj vrijedan 7 milijuna kuna kojega je raspisala Županija, te su predstavnici ovih gradova i općina sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom potpisali ugovor o sufinanciranju.

Za uređenje žnjanskog platoa, Split je dobio dva milijuna kuna, Tučepi i Omiš po milijun kuna, a rekorder je Podstrana s tri milijuna kuna dobivenih sredstava.

Ukupna vrijednost četiri projekta je 31,8 milijuna kuna.

- Osigurali smo 7 milijuna kuna koje smo podijelili na četiri lokalne zajednice, temeljem jasnih kriterija i vrijednosti projekta. Apeliram i na druge lokalne zajednice da se jave na natječaje i dobro pripreme kao što su to ovaj put napravile ovi gradovi i općine - kazao je Boban.

Zahvalio se i potpisnicima ugovora na brizi koju iskazuju prema obali kao i što su osjetili da u koordinaciji sa Splitsko-dalmatinskom županijom mogu mijenjati vizuru nabolje.

- Cilj je unaprijediti kvalitetu življenja lokalnom stanovništvu, poboljšati turističku ponudu i produljiti sezonu - zaključio je župan.

Županijski pročelnik za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja naglasio je kako je cilj i ubuduće pratiti lokalnu zajednicu uz nadu da će ih što više pristupiti ovakvom načinu uređenja.

- Nije nam cilj masovni, nego održivi turizam, a na ovaj način očuvat ćemo našu obalu - podvukao je Čogelja.

Splitski dogradonačelnik Nino Vela je naveo kako su imali malo vremena za dovesti žnjasnki plato do današnjeg izgleda što je zahtijevalo veliki trud.

-  Sve se aktivnosti pokazuju u punom svjetlu i vjerujem da ćemo ovaj projekt dovesti do kraja - poručio je Vela.

Da je Omiš pionir uređenja pomorskog dobra na kvalitetan način istaknuo je Čogelja, a uređenje dijela plaže Brzet, oko 300 metara duljine, je nastavak takvog odnosa.

- Već dvije godine nam je spremna dokumentacija, očekujte nas i na sljedeći natječaj. Cilj nam je jedna cjelina od samog centra prema istoku, s biciklističkim stazama - najavio je gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović

S jednim od najvećih projekata u Splitsko-dalmatinskoj županiji može se pohvaliti načelnik Podstrane Mladen BartulovićOd Žrnovnice do luke Strožanca ovaj je potez vrijedan 18 milijuna kuna, a sljedeća faza gotovo duplo više.

Za prvi dio u dužini od 350 metara očekuju uporabnu dozvolu u deseti mjesec, a potom će, nakon sezone sljedeće godine krenuti u realizaciju druge faze.

Što se tiče Tučepa, načelnik Ante Čobrnić je slikovito kazao da četiri kilometra 'mista' čine zapravo četiri kilometra plaže, te da je 95 posto njih samo 'sunce i more',  a da na tome trebaju poraditi.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare