Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Oporba traži tematske sjednice o zdravstvu i gospodarenju otpadom

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Oporba traži tematske sjednice o zdravstvu i gospodarenju otpadom

Rok za sazivanje je 30 dana

Miro Bulj najavio je da je skupio dovoljan broj potpisa kolega iz oporbe i da će zatražiti tematsku sjednicu Županijske skupštine o zdravstvu, a SDP je prikupio dovoljno potpisa za tematsku sjednicu o gospodarenju otpadom. 

- Zbog katastrofalnog stanja zdravstvenih usluga zatražio sam od kolega da potpišu zahtjev za tematsku sjednicu. Imam dovoljan broj potpisa. Treba ih 17, a imam ih 18. Sjednica po Statutu mora biti u roku od 30 dana, a očekujem da ćemo na toj sjednici vidjeti stvarno, katastrofalno, stanje zdravstvenih usluga u Dalmatinskoj zagori i na otocima. Nemamo pedijatara, nemamo radiologa, imamo demografske mjere, pozivamo ljude na rađanje i ostanak, a onda im nema tko djecu pregledati - rekao je Bulj i dodao kako vjeruje da će se na toj sjednici vidjeti realno stanje svega onoga što je ravnatelj Petric učinio u zadnjih 10 godina.

Rekao je i kako je današnje stanje rezultat toga što se zadnjih deset godina nisu raspisivale specijalizacije.

- Liječnici iz Sinja su morali ići na specijalizacije u Gospić, Osijek i druge gradove, a u Sinju nema nitko. Petric je kriv za ovo kaotično stanje jer nije raspisivao specijalizacije. Župan kaže da on nije kriv jer to nije bilo u njegovom mandatu, ali on je smijenio Upravno vijeće koje nije htjelo imenovati Petrica ravnateljem na još jedan mandat, što znači da on daje potporu Petricu. Petric stalno prebacuje krivnju na nekoga drugoga, ali on je ravnatelj zadnjih 10 godina i trebao se izboriti da Ministarstvo odobri specijalizacije - dodao je Bulj. 

Vaša reakcija na temu