Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽUTI PRSLUCI U SPLITU: 'Bit će k'o u Parizu!'

ŽUTI PRSLUCI U SPLITU: 'Bit će k'o u Parizu!'

Okupili su se na vrhu Marmontove ulice, a traže dostojanstven život

Pripadnici pokreta 'Žuti prsluci Hrvatske' danas su se okupili na prosvjedima u hrvatskim gradovima, a traže da im se osigura dostojanstven život. Riječ je o domaćoj inačici originalno francuskog pokreta koji već tjednima mijenja lice Francuske i cijele Europe. U Splitu su bili na vrhu Marmontove ulice.

- Krenuli smo spontano. Ne možemo više živjeti, ne možemo plaćati režije, ne možemo preživjeti od svog rada, ne možemo svojoj djeci osigurati bolji i ljepši Božić. Podigli smo se svi zajedno da budemo kao jedno. Želim napomenuti, po tisućiti put, nismo ni lijevi ni desni, mi smo oni koji jedva žive i koji više ne mogu ovako živjeti. Nismo ni stranka ni opcija, mi smo jedini izbor. Mi smo narod - kazala je Tea Kim i najavila prosvjede svake subote.

- Pridružite nam se svaku sljedeću subotu ako nemate odakle platiti režije, ako nemate što jesti, ako ne možete obradovati svoje dijete za blagdane dođite i budite dio nas - dodala je.

Prosvjednici su uzvikivali: 'Mi smo Hrvatska' i 'Dosta je lupeža'.

- Bit će k'o u Parizu - vikali su. 

Više pogledajte u videu....


Vaša reakcija na temu