Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
 DIJAMANTNI PIR Jakov i Mila Bradarić otkrili tajnu uspjeha svog 60-godišnjeg braka

DIJAMANTNI PIR Jakov i Mila Bradarić otkrili tajnu uspjeha svog 60-godišnjeg braka

Drugačije je bilo, nije bilo velikih svadbi kao danas. Vjenčali smo se, proveselili skromno, nije bilo vjenčanica...

Jakov i Mila Bradarić sudbonosno 'da' izrekli su 25. travnja 1957. godine u Novim Selima kod Trilja. Šezdeset godina nakon toga okupili su svoju obitelj kako bi proslavili šest desetljeća zajedničkog života. Proslava je započela misom u crkvi sv. Liberana koju je predvodio župnik don. Anđelko Dukić.

- On je bio po svijetu, radio u Njemačkoj, dok sam ja kod kuće gojila djecu. Bila sam gazda i sluga, nije ga bilo 30 godina i to bi bio recept za dugotrajni brak - kroz šalu će Mila.

Jakov će joj odgovoriti:

- Pazi što govoriš, ha, ha. Treba se međusobno razumijevati, pomagati i voljeti u svako doba. Najljepše iz našeg braka su djeca, unučad i praunučad, to je nešto što će ostati iza nas. Kada pogledamo oko sebe, najsretniji smo na svijetu jer što je čovjek bez svog nasljedstva? - pita se Jakov.


Mila nam je opisala dan kada se udala za svog Jakova.

- Drugačije je bilo, nije bilo velikih svadbi kao danas. Vjenčali smo se, proveselili skromno, nije bilo vjenčanica. Bila sam odjevena u šotani, običnoj jaketi i košulji. Veća pažnja je bila na samom značaju braka, nego na pripremi kao što je danas - zaključila je.

- Želimo našim nasljednicima puno zdravlja i sreće te neka dočekaju naše godine i godine provedene u braku. Volite se, poštujte i surađujte, bez toga nema ni uspješnog braka - jednoglasno će ovi 80-godišnji 'mladenci'.

Jakov i Mila imaju četvero djece, tri kćeri Nedjeljku, Zorku i Jadranku, sina Antu, deset unučadi te sedam praunučadi. U punom broju obitelji i njihova djeca okupili su se kako bi proslavili ovaj važan dan. Iz ženskog 'klana', sastavljenog od kćeri Nedjeljke i Zorke te unuke Ivane, poručili su nam da su njihovi roditelji, odnosno baka i djed, ponos obitelji.


- Majka uvijek u šali kaže kako je recept za dobar brak da muž ode u inozemstvo raditi. No, šalu na stranu, rijetkost je vidjeti ovako dug brak, a čini se da su se moji roditelji jako voljeli. Za zlatni pir obnovili su zavjete, imali smo pravo malo vjenčanje - kazala je Zorka.

- Ja sam 12 godina u braku i već mi izgleda nemoguća misija zamisliti sebe u braku za još 50 godina. Njih dvoje nisu imali lak život, živjeli su jedan bez drugoga, a uspjeli su se održati 60 godina. Daj Bože da i ja budem slavila tako veliku godišnjicu braka - kazala je unuka.

S njom se složila i majka Nedjeljka:

- Ovo je jedna lijepa prilika za okupljanje obitelji, dan je zaista poseban. Roditelji su naš ponos koji nas okuplja i stavlja prave životne vrijednosti na prvo mjesto.

Nakon mise obitelj je proslavu pripremila u restoranu gdje ih je dočekala i torta koju im je poklonio Superfood. Zabavljalo se i feštalo, zapjevalo i razveselilo, a kako i ne bi kada je obitelj Bradarić imala veliki povod za to.

Vaša reakcija na temu