Zlatni pir obitelji Trogrlić: Upoznali smo se u bolnici u Novoj Gradiški, odmah smo se zaljubili

Zlatni pir obitelji Trogrlić: Upoznali smo se u bolnici u Novoj Gradiški, odmah smo se zaljubili

U suradnji sa Superfoodom tortom darujemo čitatelje koji slave veliku obljetnicu

Stjepan i Bosiljka Trogrlić sudbonosno 'Da' izrekli su jedno drugome 26. kolovoza 1967. godine. Pedeset godina nakon toga nisu iznevjerili zavjet koji su jedno drugome obećali, pa su u krugu svoje obitelji proslavili zlatni pir. Ponosni djed i baka unuka te tri unuke ističu kako su upravo oni njihovo najveće blago te nam otkrivaju svoju tajnu uspješnog i dugotrajnog braka.

- Danas se osjećam sretno i ponosno, kako i ne bih kada je 50 sretnih godina braka iza nas. Bilo je svega, kao u svakom odnosu, dobrih i loših strana, uspona i padova, ali za sve što nam život nosi potrebno je imati podršku. Imala sam je i danas je imam u svom suprugu. Za mene je moj suprug jedina i prava ljubav - rekla je Bosiljka.

Stjepan je opisao njihove prve dane...

- Upoznali smo se u Slavoniji, točnije u Novoj Gradiški, Bosiljka je bila primalja u bolnici i porodila je mog sinovca. Došao sam ga vidjeti, a tada sam ugledao svoju, pokazat će se, buduću suprugu. Nije mi trebalo puno da se zaljubim, hodali smo neko vrijeme, a onda smo se prije pet desetljeća vjenčali. Godinu dana nakon dobili smo sina Ivana, a kasnije kćerku Zrinku. Imamo skladan i lijep brak, nikada nije došlo u pitanje da bi nešto drugo pomislili.

Obitelj Trogrlić neko vrijeme živjela je u Njemačkoj, a sada, kako nam pričaju, uživaju u Splitu.

- Živimo u Spinutu i sada je obitelj na okupu. Ovo što vidite danas, naša djeca i njihove obitelji su nešto najvrjednije što imamo iz 50 godina braka. Nikakvo bogatstvo, novci ne mogu platiti obitelj koju mi imamo - dodao je.

Bosiljka nam je ispričala kako je njihovo vjenčanje bilo drugačije u odnosu na današnja vremena.

- Nismo imali sve što današnja mladost ima, ali smo bili zadovoljni i sretni. Bilo je skromno i veselo, a vjenčali smo se isključivo iz ljubavi i to je jedina formula za sretan i dugotrajan brak - zaključila je, a Stjepan se nadovezao poslavši poruku mladima.

- Samo tolerancija i razumijevanje, ništa puno ne treba za uspješan brak, a mi smo zato i dočekali naš zlatni pir.

Na kraju dodajmo da je Superfood oduševio mladence svojom popularnom sirovom tortom od vanilije i šumskog voća. Torta je zdrava i ukusna, bez mlijeka, jaja, šećera i brašna, dok su indijski oraščići, bademi, lješnjaci, kokosovo ulje, agavin sirup, bourbon vanilija i šumsko voće glavni sastojci.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare