Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Završila 4. Romantična noć u kraljevskom gradu Ninu

Završila 4. Romantična noć u kraljevskom gradu Ninu

Već na samom ulasku u stari grad, na početku mosta, kod kipa kneza Branimira, Ninjane i njihove goste dočekala je klapska pisma

Najljepše uspomene ostaju nam zauvijek u sjećanju, a kada nam je teško rado ih se sjetimo jer nam daju snagu i motiv za daljnji prolazak kroz život. One uspomene koje dijelimo s našim voljenima, čine trenutke vječnima. Jedan od takvih trenutaka za pamćenje bila je 4. Romantična noć, održana u subotu u najromantičnijoj destinaciji Europe - hrvatskom kraljevskom gradu Ninu. U organizaciji Turističke zajednice grada Nina, i ove godine svi posjetitelji toga grada osjećali su se romantično i ispunjeno ljubavlju. Četvrtu godinu zaredom, Romantična noć u starogradsku jezgru Nina privukla je iznimno veliki broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske i Europe. Otočić, koji i sam ima oblik srca, bio je pun romantičnih instalacija i detalja kako bi se posjetitelji još ljepše osjećali.

Već na samom ulasku u stari grad, na početku mosta, kod kipa kneza Branimira, Ninjane i njihove goste dočekala je klapska pisma, slavni Petar Zoranić te Rimljanke koje su prodavale romantičnu tombolu s vrijednim nagradama.  Pored kipa kneza Branimira bio je postavljen romantični set - dvije stolice i stol na kojem je bio spomenar u koji su posjetitelji upisivali svoje doživljaje. S druge strane mosta prodavale su se ruže, a šetajući Ninom, susretali su se likovi iz prošlosti – kralj i kraljica koji su posjetiteljima dijelili romantične balone te rimska vojska. Rimljanke su imale koncert na ostacima najvećeg rimskog hrama na Jadranu, a posjetitelji su mogli uživati i u romantičnoj vožnji barkom Ninske lagune. Jedina palma u središtu staroga grada, pored kipa Grgura Ninskog dobila je romantičnu crvenu mašnu jer je to omiljeno mjesto na kojem se turisti vole fotografirati. Da bi posjetitelji lako otkrili najromantičnija mjesta za poljubce i fotografije pripremljene i podijeljene su mape grada sa označenih 20 točaka. Njih je trebalo poput potrage za blagom otkriti u Romantičnoj noći. Ninske ulice i ugostiteljski objekti bili su okićeni romantičnim zastavicama, balonima i crvenim detaljima koji su asocirali na ljubav jer se upravo ljubav osjećala u zraku i u svakom kutku ovog prelijepog romantičnog grada. 

U Romantičnoj noći svatko tko je poželio mogao se slikati ispod ljuboluka, romantični parovi tražili su označena kiss point mjesta na kojima su izmjenjivali poljupce, na Memory wallu upisivale su se uspomene i misli, a uživalo se i u živoj glazbi na više mjesta u gradu. Ako se netko slučajno umorio sjeo je sa svojom voljenom osobom na jednu od klupica ljubilica, kupio ružu od Rimljanke te krenuo dalje u obilazak ninskih ulica koje su skrivale mnoge romantične tajne... Prelijepa romantična i tajanstvena večer završila je vatrometom koji je prošarao nebo iznad kraljevskog grada.

Sve u svemu, bila je to večer i noć za pamćenje. Završila je 4. Romantična noć u Ninu i već su započele pripreme za 5. Romantičnu noć 2019. na koju pozivamo sve dosadašnje, ali i buduće posjetitelje našega grada, zaljubljene i sve one koji ljubav nose u svojoj duši. 

Vaša reakcija na temu