Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zlatni pir Rosande i Ratka Kalajžića: 'Pedeset godina braka je komedija u kojoj muškarac ima glavnu ulogu, a žena piše tekst'

Zlatni pir Rosande i Ratka Kalajžića: 'Pedeset godina braka je komedija u kojoj muškarac ima glavnu ulogu, a žena piše tekst'

U suradnji sa Superfoodom darujemo tortom čitatelje koji slave veliku obljetnicu

Rosanda i Ratko Kalajžić proslavili su 50. godišnjicu braka u krugu svoje obitelji i prijatelja. Ponosni roditelji dvije kćerke te čak sedam unučadi ističu kako su njihovi potomci ono najljepše iz pet desetljeća zajedničkog života.

- Pola stoljeća nije malo, a sve ove godine izdržali smo skupa jer smo stvorili povjerenje i ljubav među nama. Nema druge tajne. Najviše smo ponosni na naše kćeri i njihovu djecu - priča nam Rosanda, dok Ratko ima svoju teoriju dugotrajnog braka.

- Pedeset godina braka je komedija u kojoj muško ima glavnu ulogu, a žena piše tekst - zaključio je Ratko.

Dodao je kako je fenomenalan osjećaj kada nakon pedeset godina i dalje imate skladan i sretan brak.

- Upoznali smo se u Šibeniku, tamo sam kao osamnaestogodišnjak išao na školovanje, sreo svoju buduću suprugu i do danas smo nerazdvojni. Naša prednost je što smo se rano upoznali, a umijeće je u braku stvoriti prijateljstvo, a da se ljubav ne izgubi.

Rosanda se prisjetila dana kada je izrekla sudbonosno 'Da'...

- Sjećam se da sam imala lijepi bijeli kostim i neki ukras na glavi. Vjenčali smo se u Šibeniku u krugu svoje obitelji i prijatelja, nije to bilo raskošno vjenčanje kao danas, ali mi je važno da smo i danas jednako sretni kao i prije 50 godina.

I za kraj, pitali smo ih što bi promijenili...

- Ništa, sve se dogodilo onako kako sam želio, možda i bolje od toga - odgovorio nam je Ratko bez puno razmišljanja.

Kćerka Emilija Bietry nam je rekla da su njezini roditelji primjer skladnog braka.

- Provodili su puno vremena skupa, ne mogu zamisliti jedno bez drugoga. Puno toga su prošli, lijepih i manje lijepih trenutaka, ali su se veselili i tugovali skupa. Sestri i meni pružili su sve i oni su naši životni uzori. Zaslužili su lijepu proslavu i još puno zajedničkih trenutaka u zdravlju i sreći.



Na kraju dodajmo da je Superfood prigodom ove velike godišnjice slavljenike počastio svojom poznatom čoko sladoled tortom koja za bazu ima orašaste plodove, datulje i ekstra djevičansko kokosovo ulje. Torta je zdrava i ukusna, bez mlijeka, jaja, šećera i brašna. Sirove torte iz Superfooda brzo su postale popularne u Splitu...

Vaša reakcija na temu