Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay DIJETETIČARKA TVRDI Ove tri poslastice možete jesti svaki dan bez brige o debljanju

DIJETETIČARKA TVRDI Ove tri poslastice možete jesti svaki dan bez brige o debljanju

Evo koje su to

Uživanje u poslasticama ne mora štetiti našim fitness ciljevima. Zdravi deserti odlični su za zadovoljavanje želje za slatkim, uz održavanje uravnotežene prehrane. Takve se poslastice obično prave od hranjivih sastojaka poput voća, cjelovitih žitarica, orašastih plodova i prirodnih zaslađivača, prenosi Index.

Uključivanjem komponenti bogatih hranjivim tvarima i pažljivom kontrolom porcija, možemo uživati u okusima koje volimo bez grižnje savjesti. Dijetetičarka Michelle Saari i stručnjakinja za mršavljenje, Joanna Wen, otkrile su takve tri zdrave slatke poslastice koje možemo jesti često i ne brinuti se oko debljanja.

AD

1. Tamna čokolada

Tamna čokolada ističe se kao slatka opcija za zadovoljavanje žudnje bez brige o dodatnim kilogramima. Za razliku od mliječne čokolade, tamna čokolada sadrži veći udio kakaa i manje šećera.

'Tamna čokolada sadrži vlakna i zdrave masnoće koje pridonose osjećaju sitosti i zadovoljstva i pomažu u obuzdavanju žudnje i sprječavanju prejedanja. Dodatno, gorčina tamne čokolade može pomoći zadovoljiti želju za slatkim manjim porcijama, olakšavajući uživanje bez pretjeranog uživanja', otkriva Wen za SheFinds.

2. Datulje punjene maslacem od badema

Datulje, prirodno slatke i bogate vlaknima, pružaju zdravu osnovu za ovu poslasticu, istovremeno nudeći bitne hranjive tvari poput kalija i magnezija. Punjene maslacem od badema, izvorom zdravih masnoća i proteina, postaju savršena ravnoteža slatkih i slanih okusa.

'Datulje punjene maslacem od badema zdrava su poslastica koja pomaže u mršavljenju i ima nizak udio šećera. Datulje su bogate vlaknima, potiču probavu i produljuju osjećaj sitosti, dok maslac od badema osigurava proteine i zdrave masti, važne za održavanje sitosti i sprječavanje prejedanja', kaže Saari.

Preporučuje da ih uključimo u svoju tjednu prehranu tako da ih pojedemo kao međuobrok ili poslasticu nakon treninga. Ipak, ključno je konzumirati ih umjereno.

3. Pečene jabuke

Pečene jabuke su hranjiva slatka poslastica koja može doprinijeti mršavljenju. Ova jednostavna, ali zadovoljavajuća opcija, nudi prirodnu slatkoću koja je puna vlakana i esencijalnih hranjivih tvari. Proces pečenja poboljšava njihov okus, stvarajući odličan desert ili međuobrok.

'Pečene jabuke izvrstan su desert pogodan za mršavljenje. Jabuke su prirodno bogate vlaknima i vodom, a oboje pridonose osjećaju sitosti. Kada se peku, njihovi se prirodni šećeri povećavaju, pružajući sladak okus bez potrebe za dodavanjem šećera. No, dodavanje cimeta može poboljšati okus i pomoći u regulaciji razine šećera u krvi', zaključuje Saari.

Vaša reakcija na temu