Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO: MOJA PRVA TORBA Svečanost u Dugopolju zbog jubileja mjere za poticanje nataliteta

FOTO/VIDEO: MOJA PRVA TORBA Svečanost u Dugopolju zbog jubileja mjere za poticanje nataliteta

'Puno malih kapi dovede do slapa', kazao je Mihanović

U sjedištu Ljekarna Splitsko - dalmatinske županije upriličena je mala svečanost zbog izdanih 30.000 'Mojih prvih torbi'. Radi se o ideji pokrenutoj prije nešto više od devet godina, rodilje u županiji se dariva torbom s početnim potrepštinama za bebe. Sadržaj torbice je oko 80 eura. Ante Mihanović, ravnatelj županijske ustanove Ljekarne Splitsko-dalmatinske je ovom prigodom nabrojio tri segmenta rada, među kojima je izdvojio i projekt 'Moja prva torba'.

- Ideja nam je bila da zaželimo dobrodošlicu novorođenima, ali i da se svi uključimo u stvaranje određenih politika prema natalitetu. Svi u svom mikrosegmentu možemo napraviti iskorak, a kroz ovaj projekt šaljemo poruku da smo posvećeni tome. Puno malih kapi dovede do slapa - kazao je Mihanović.

Izdvojio je i društvenu ulogu županijske ustanove, podsjetio kako su bili gotovo jedini opskrbljivači dezinficijensima žiteljima u vrijeme koronavirusa, kao i u vrijeme nestašice ibuprofena i Lupoceta. Pohvalio se i kako su nastavna baza studija Farmacije.

Naglasio je kako neće stati s proizvodnjom, uskoro kreće gradnja još jedne zgrade za proizvodnju.
 
- Razvijamo farmaceutsku industriju i pokazujemo da izvrsnost stanuje ovdje - zaključio je ravnatelj.

U ime osnivača obratio se župan Blaženko Boban.

- Proizvodi koji su prepoznati u svijetu nastaju baš u ovoj zgradi. Ovaj objekt sam pratio od prvog dana i zaista je fascinantan. Veseli me što nisu stali, kupili su sredstvima iz vlastitog poslovanja susjednu česticu i kreću u izradu još većeg pogona - zadovoljan je bio Boban.

Ponosan je na ideju 'Moja prva torba', a ubuduće će u nju ubaciti i letak koji će roditeljima prezentirati što čeka mlade obitelji i koje su im mjere na raspolaganju u najljepšoj županiji.

Vaša reakcija na temu