Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ONLINE PREDAVANJE 'Sport kao zaštitni faktor u očuvanju mentalnog zdravlja'

ONLINE PREDAVANJE 'Sport kao zaštitni faktor u očuvanju mentalnog zdravlja'

Aktivnost u okviru Tjedna psihologije

Manifestacija Tjedan psihologije u Hrvatskoj svake se godine održava u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore. 15. izdanje traje od 14. do 20. veljače 2022. godine, a obuhvaća različita događanja i aktivnosti psihologa diljem Hrvatske. 

U okviru glavne teme Sekcije za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja 'Čuvajmo (mentalno) zdravlje!' 17. veljače 2022. s početkom u 17 sati održat će se online predavanje 'Sport kao zaštitni faktor u očuvanju mentalnog zdravlja'. Predavačice su sportske psihologinje Vedrana Radić Brajnov i Nataša Stefanovski.

- Poznato je kako je sport značajan za fizičko zdravlje, dobar izgled, kondiciju… Novonastale okolnosti u našim životima sve više naglašavaju važnost očuvanja mentalnog zdravlja. 

Kako očuvati, unaprijediti, ojačati mentalno zdravlje? Sport je jedan od zaštitnih faktora u očuvanju mentalnog zdravlja. Tjelesna aktivnost pozitivno utječe na raspoloženje, zadovoljstvo sobom, samopoštovanje, samopouzdanje, jača mentalne sposobnosti, smanjuje tjeskobu, potiče socijalizaciju, doprinosi višoj razini otpornosti na stres...Više o tome na stručnom predavanju - najavljuju organizatori.

Predavanje je namijenjeno studentima, sportašima, roditeljima te će se održati online, preko Zoom aplikacije. Prijave se vrše na poveznici

Vaša reakcija na temu