Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Osmomjesečna beba primljena u kliniku za pretilost

Osmomjesečna beba primljena u kliniku za pretilost

'Djeca u mlijeku nalaze utjehu, ali prekomjeran unos može uzrokovati debljanje'

Osmomjesečna beba zaprimljena je u Splash, kliniku za pretilu djecu, u Somersetu, u jugozapadnoj Engleskoj, javlja Index.

'Osam mjeseci je neuobičajeno rano, ali u toj dobi možemo značajno napredovati po pitanju načina na koji se djeca hrane. Tu je stvarno dobra prilika da se situacija preokrene', komentirao je dr. Chris Knight.

Većina pretile djece koja se liječi u ovoj klinici u dobnoj je skupini od dvije do četiri godine, a oko 15 posto pacijenata mlađe je od dvije godine.

'U dobi od osam mjeseci problem je uglavnom u tome što bebe konzumiraju velike količine mlijeka. Djeca u mlijeku nalaze utjehu, ali prekomjeran unos može uzrokovati debljanje', dodao je dr. Knight.

Peter Fleming, profesor zdravlja dojenčadi i razvojne fiziologije na Sveučilištu u Bristolu, rekao je: 'Nije nečuveno da su bebe od šest mjeseci ozbiljno pretile jer im roditelji često prerano počnu davati krutu hranu'.

Otkako je otvoren 2022., Splash je pomogao više od 50 obitelji.

Vaša reakcija na temu