Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay VOLONTERSKA AKCIJA Mjerenje šećera u krvi uz savjetovanje

VOLONTERSKA AKCIJA Mjerenje šećera u krvi uz savjetovanje

U splitskom Centru Zlatno doba

U petak, 24. svibnja od 13.30 do 15 sati u Centru Zlatno doba na Branimirovoj obali 1 održat će se volonterska akcija mjrenja šećera u krvi uz savjetovanje i organizaciji Udruge 'MI' – Split i Splitskog dijabetičkog društva.

'Svim će zainteresiranim građanima na raspolaganju biti stručnjaci iz udruge Splitsko dijabetičko društvo za sva pitanja, analizu stanja i savjetovanje o prevenciji i liječenju bolesti.

Šećerna bolest ili dijabetes, poremećaj je povećanja razine šećera (glukoze) u krvi, koji se zbiva kada gušterača prestane potpuno ili djelomično proizvoditi hormon inzulin ili proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu.

Dijabetes je uzrok sve značajnijeg broja zdravstvenih komplikacija te je jedan od značajnih uzroka smrti uzrokovanih komplikacijama ove bolest. Poslije pedesetih godina života, razina glukoze (šećera) u krvi postupno se povisuje kod većine osoba. Kada se razina šećera u krvi starijih osoba značajnije poveća, riječ je o dijabetesu. Zato se i blaga povećanja razine šećera u krvi starijih osoba moraju shvatiti ozbiljno i ne smiju se pripisati starosti', poručuju organizatori akcije.

Aktivnost se održava u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira. Cilj je ovogodišnje kampanje podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana u doprinosu vrijednostima Europske unije, uz isticanje ključne uloge volontiranja u stvaranju i razvoju različitih europskih vrijednosti.


Vaša reakcija na temu