Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Valentino Bilić Prcić  BOMBA IZ ZAGREBA: Nenni Delmestre vodit će Splitsko ljeto?

BOMBA IZ ZAGREBA: Nenni Delmestre vodit će Splitsko ljeto?

Ministrica nije zadovoljna pripremama intendanta

Vicko Bilandžić, intendant HNK Split, izgledno, neće biti i ravnatelj 70. Splitskog ljeta. Kako neslužbeno saznajemo, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek će jubilarnu ljetnu kulturnu manifestaciju povjeriti redateljici Nenni Delmestre.

Splitska redateljica je u zagrebačkoj nacionalnoj kući ravnateljica Drame gdje je postigla iznimne rezultate. Na odlazak se odlučila zbog obiteljskih razloga i sporazumno je raskinut ugovor. Dok broji zadnje dane prije pakiranja za Split, imala je i dirljiv oproštaj s glumcima i suradnicima u zagrebačkom teatru, uz poruku da su joj vrata ostala otvorena i za daljnju suradnju.

Da ministrica nije zadovoljna Bilandžićevim pripremama, bilo je jasno kada se Festivalsko vijeće odlučilo na vraćanje programa na doradu.

Kritizirala je 'nonšalanciju', tim više kako je izjavila, resorno ministarstvo je izdvojilo značajna sredstva za jubilarno Splitsko ljeto.

Odlučila se na koncu na svojevrsni presedan, da intendant ne bude i ravnatelj Splitskog ljeta. Recentna povijest pamti još dva takva slučaja, intendantu Dušku Mucalu su oduzeli tu čast i pokojni maestro Nikša Bareza je preuzeo ulogu ravnatelja Splitskog ljeta?

Pokušalo se izgurati i intendanta Gorana Golovka, ministrica Andrea Zlatar Violić je imenovala Senku Bulić, ali se postigao na kraju dogovor. Cijeli teatar stao je iza Golovka, a uporan je bio tadašnji dogradonačelnik Goran Kovačević. Zlatar Violić na neki način se inatila sa Splitom zbog toga što je prethodno morao otići njen miljenik Tonči Bilić.

Vaša reakcija na temu