Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Glazbena bojanka i vježbanka' je udžbenik koji glazbu i njene apstraktne pojmove jasno, zabavno i maštovito približava djeci

'Glazbena bojanka i vježbanka' je udžbenik koji glazbu i njene apstraktne pojmove jasno, zabavno i maštovito približava djeci

Djeca kroz igru mogu naučiti glazbeno crtovlje, violinski ključ, note, pauze...

Promocija knjige 'Glazbena bojanka i vježbanka - Svaka nota svoje mjesto ima', autora Minje Kuzmanić i Darka Grapponea, održat će se u četvrtak, 24. siječnja, u 18 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

'Glazbena bojanka i vježbanka' je udžbenik koji glazbu i njene apstraktne pojmove jasno, zabavno i maštovito približava djeci, pritom se služeći slikama iz njihova svijeta. Tekstovi pjesama prikazani su živim ilustracijama u boji i djeci govore o poznatim temama. Uglazbljene pjesme imaju svoju estetsku vrijednost, melodijski i ritamski su zanimljive i lijepe, a istovremeno i vrlo jednostavne. Ono što ih obogaćuje i daje im suvremenu notu su maštoviti aranžmani instrumentalne pratnje uzeti iz različitih glazbenih tradicija (klasika, jazz, etno). I tako, šećući knjigom djeca kroz igru mogu naučiti glazbeno crtovlje, violinski ključ, note, pauze te pojmove kao što su kratko i dugo, brzo i sporo, visoko i duboko, veselo i tužno, dur i mol, dinamiku, tempo i pritom vježbaju pisati, povezivati, prepoznavati… Pjesme glazbene abecede i solmizacije osmišljene su s ciljem učenja, pamćenja i prepoznavanja boje, visine i mjesta tona u C-dur tonalitetu. Knjiga uključuje dva CD-a koji su zvučni dio bojanke i vježbanke. 

Prvi CD sadrži glazbu s pjevanjem, a drugi samo instrumentalnu pratnju (minus one). Udžbenik može naći svoju primjenu u vrtićima, glazbenim vrtićima i školama (predškolski program i u prvom razredu nastave solfeggia) i osnovnim općeobrazovnim ustanovama. U planu je knjiga s klavirskom pratnjom ovih pjesama osmišljena da nastavnicima olakša rad i pomogne u nastavi.

- Ovaj udžbenik donosi materijal za učenje i podučavanje glazbe na predškolskoj i osnovnoškolskoj razini. Mi kao autori smo posebno inspirirani održati radionicu s djecom, roditeljima i nastavnicima te predstaviti ovaj jedinstveni udžbenik - poručili su Kuzmanić i Grapponea.

Nakladnik knjige je splitski Redak.

Vaša reakcija na temu