Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Miris žene' večeras u Foto klubu Split

'Miris žene' večeras u Foto klubu Split

Vukovarac Stanko Abadžić pri snimanju ovih fotografija nije koristio šminku, dodatnu rasvjetu, a predstavit će tridesetak crno-bijelih aktova

U Galeriji Fotokluba Split u Marmontovoj ulici večeras se otvara izložba Stanka Abadžića pod nazivom 'Miris žene'. Radi se o izložbi kolekcije crno-bijelih aktova kojima je cilj istaknuti prirodnu ljepotu žene. Baš zbog toga pri snimanju nije korištena šminka, ni dodatna rasvjeta. Abadžić će se u Foto klubu predstaviti selekcijom od tridesetak radova iz ove najnovije fotomonografije koja je izašla 2016. godine u izdanju Kadar 36.

Izložba se otvara u 20 sati.

Stanko Abadžić rođen je 1952. u Vukovaru. Fotografijom se bavi od petnaeste godine. Diplomirao je germanistiku i radio kao dopisnik Vjesnika, a zatim seli u Prag gdje radi kao slobodni fotograf. 

Godine 2003. izložbom 'In Absentia' u zagrebačkom muzeju Mimara obilježava povratak na hrvatsku fotografsku scenu. Izlagao je u brojnim gradovima diljem svijeta te je dobnik mnogih nagrada i priznanja. Član je HDLU Zagreb, Hrvatskog saveza samostalnih umjetnika Zagreb i Fotokluba Zagreb. Živi i radi u Zagrebu.

Vaša reakcija na temu