Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'Normanologija - točka, crta, trokut pa tako u krug' u Beton kinu u Domu mladih

'Normanologija - točka, crta, trokut pa tako u krug' u Beton kinu u Domu mladih

Interdisciplinarno djelo uz pomoć interaktivne scenografije djeci približava sami čin stvaranja i (po)kretanja kroz prostor i vrijeme uz pomoć geometrijskih pojmova i oblika

U Multimedijalnom kulturnom centru, koji se uz IKS Festival i Kino klub Split  navode kao koproducenti projekta, u Beton kinu u petak, 29. rujna, s početkom u 20 sati inspirirane glazbenim video uradcima pionira video animacije Normana McLarena iz 1940. godine – 'Točka' i 'Crta', voditeljice i mlade polaznice plesne grupe studija Kinkin zajedno sa cijelim timom kazališnih umjetnika predstavit će gledateljima plesno multimedijalni projekt 'Normanologija – točka, crta, trokut i tako u krug' zasnovan na interdisciplinarnosti više umjetničkih formi - suvremeni ples i scenski pokret, glazbena dramaturgija, procesna drama i novi mediji.

Interdisciplinarno djelo 'Normanologija - točka, crta, trokut pa tako u krug' uz pomoć interaktivne scenografije djeci približava sami čin stvaranja i (po)kretanja kroz prostor i vrijeme upravo uz pomoć geometrijskih pojmova i oblika. Vana Gaćina, multimedijalna umjetnica iz Zagreba, za ovaj multimedijalno-izvedbeni projekt posudila je svoju umjetničku instalaciju 'Točka' koju koristimo kao scenografiju zajedno sa senzorima kako bi stvorili sinkronicitet pokreta, zvuka i svjetla.

Kroz rad na projektu Normanologija najmlađi gledatelji i izvođači steći će iskustvo uzajamnog i aktivnog sudjelovanja u kolektivnom spoznajnom pomaku o utjecaju novih medija na ljudsko razmišljanje i tjelesni izričaj te razvijati kreativno razmišljanje kroz igru za razvoj umjetničkih vrijednosti.

Nakon izvedbe mladi gledatelji moći će sudjelovati u interaktivnoj instalaciji 'Točka' umjetnice Vane Gaćine zajedno sa polaznicima Studija Kinkin.

Ideju i koncept potpisuje Nela Sisarić kao i režiju i koreografiju zajedno s Kristinom Lovrić, dramsku radnju za predstavu zajedno s voditeljicama studija kreirale su glumice Gradskog kazališta mladih Mia Vladović i Vanda Boban Jurišić dok je autor glazbe Hrvoje Cokarić. Rekvizitu za umjetničku prezentaciju izradio je Slaven Sumić. Izvođačice ovog interdisciplinarnog djela su Irma i Gaja Duilo, Maris Jerković, Eva Jelavić Šako, Zara Kovačević, Filomena Ban, Domina Ančić i Marta Krstulović Opara.


Studio za igru, pokret i ples Kinkin omogućava djeci i mladima grada Splita drugačiju vrstu obrazovanja koja se temelji na interdisciplinarnom podučavanju. Digitalni razvoj značajno utječe na ponašanje djece i mladih u njihovom odrastanju, a vizualna komunikacija u današnje vrijeme vrlo su važan segment u recepciji i percepciji nove publike te utječe i mijenja obrasce ponašanja budući da mlada publika ima drugačije gledateljske navike koje se i razvijaju proporcionalno novim tehnologijama.

Ulaznice za prvu izvedbu iznose 15 kuna i mogu se kupiti u caffe bar Lauren koji se nalazi nasuprot Doma mladih.

IKS Festival i Studio Kinkin dio su KLIKER mreže - prve nacionalne programske mreže za razvoj suvremenog plesa za mladu publiku a multimedijalnim projektom 'Normanologija - točka, crta, trokut i tako u krug' započinje Kliker festival u Splitu.

Dodajmo da oni koji sačuvaju ulaznicu za izvedbu Normanologije ostvaruju popust na predstavu 'E=mc2 Volim fiziku' u koreografiji Zrinke Lukčec i u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla koja će se također u sklopu Kliker festivala i IKS Festivala odviti u Gradskom kazalištu mladih Split.

Za kraj kažimo da upisi u Studio Kinkin još uvijek traju, a zainteresirani se mogu obratiti u inbox službene FB stranice.

Vaša reakcija na temu