'Orfej sluša radio' na 64. Splitskom ljetu

'Orfej sluša radio' na 64. Splitskom ljetu

Pavlica Bajsić Brazzoduro vodi nas u bezvremenski mit o Orfeju

Autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro 'Orfej sluša radio' u izvedbi dubrovačkog kazališta Marin Držić predstavit će se publici 64. Splitskog ljeta u ponedjeljak, 23. srpnja, s početkom u 21 sat u Podrumima Dioklecijanove palače.

Nakon 'Hoerspiela' i 'Etera nad Berlinom', Pavlica Bajsić Brazzoduro ne posustaje na svom pionirskom putu revitalizacije radiofonijskog teatra. Svojim novim komadom Orfej sluša radio vodi nas u bezvremenski mit o Orfeju, koji se zbog ljubavi prema voljenoj Euridiki spušta u podzemni svijet kako bi od Hada zatražio da mu vrati preminulu ženu. Sa svijetom podzemlja ovaj Orfej pak komunicira šifriranim porukama koje sluša na radijskom prijemniku u svom automobilu, a mističnu vezu između radija i smrti Pavlica Bajsić Brazzoduro smješta, prigodno, u magično podzemlje Dioklecijanove palače, za koje splitska pjesnikinja Gordana Benić tvrdi da još uvijek zrači 'neobjašnjivom kozmičkom energijom'. Upravo tamo poetična će radijska igra uvesti gledatelje u svijet glazbe i plesa u kojem, usprkos oproštaju kao glavnom lajtmotivu ovog djela, ostaje dovoljno etera za utjehu zvukom i maštom.

Uloge igraju, odnosno u podzemlje se spuštaju Frano Mašković, Marija Šegvić, Zdeslav Čotić, Helena Kovačić, Jadranka Katić, Adem Gušić i Dejan Seferović.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare