Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
'The Green' na sceni Hrvatskog narodnog kazališta

'The Green' na sceni Hrvatskog narodnog kazališta

Kalle Nio stiže u Split

Vrhunski umjetnik cirkusa Kalle Nio izvest će svoju spektakularnu, magičnu predstavu 'The Green' na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split u nedjelju 26. svibnja s početkom u 20 sati. Predstava, u kojoj se zamagljuje granicu između stvarnosti i zabluda, gledatelje vodi do ruba nerealnog. Publika će imati sasvim jedinstvenu priliku uživati u jedinstvenoj i inovativnoj izvedbi Kallea Nioa, koja donosi dašak suvremenog finskog kazališta i magije. Predstava se izvodi kao završna u sklopu Festivala neobičnih obitelji, 5. Festivala suvremenog cirkusa.

'The Green' je Kalle Nio premijerno izveo na Helsinki Festivalu u kolovozu 2019. godine. U predstavi ovaj fascinantni umjetnik, redatelj i izvođač, kao izražajne alate koristi scensku magiju, video projekcije, filmski zvuk i scenske kompozicije. Polazeći od suvremenog osjećaja praznine kombinira ga s referencama na spiritualizam i magiju 19. stoljeća. Ništavilo prazne pozornice i zelene pozadine polako se pretvara u živi lik koji preuzima pozorničko područje. Spajajući tehnike scenske magije 19. stoljeća s najnovijom video i zvučnom tehnologijom, raspoloženje ove 'predstave bez riječi' kreće se od svakodnevnog do apstraktnog i čarobnog.

Kalle Nio (rođen 1982.) je vizualni umjetnik, mađioničar i kazališni redatelj. Njegov rad obuhvaća eksperimentalni film, scensku magiju, cirkus, instalacije i vizualno kazalište. Nio vodi grupu WHS, koja je jedna od najaktivnijih finskih izvedbenih skupina na međunarodnoj sceni. U produkcijama ove grupe, Nio djeluje kao redatelj, izvođač i video dizajner. Skupina WHS imala je ključnu ulogu u usponu finskog suvremenog cirkusa, stavljajući ga uz bok drugim izvedbenim umjetnostima. Njihove međužanrovske, multidisciplinarne predstave prikazivane su na kazališnim, cirkuskim, lutkarskim i vizualnim umjetničkim pozornicama u više od 40 zemalja. Kalle Nio je jedan od vodećih figura finskog suvremenog cirkusa.

S grupom WHS nastupao je u više od 40 različitih zemalja. Njegove izložbe vizualnih umjetnosti prikazane su u muzejima i galerijama u Finskoj i inozemstvu. Nacionalno i međunarodno nagrađivan je za svoje inovacije u magiji, vizualnim umjetnostima i dizajnu projekcija.

Vaša reakcija na temu