Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press 12. FESeTemana: 'Najtežih je prvih sto' Tatjane Marije Banić i novo izdanje 'Trogirskih legendi' Ante Ivačića

12. FESeTemana: 'Najtežih je prvih sto' Tatjane Marije Banić i novo izdanje 'Trogirskih legendi' Ante Ivačića

Od 22. do 27. travnja

12. FESeTemana trogirskoga libra – tradicionalni festival knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskim temama, održavat će se u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira od 22. do 27. travnja 2024. Osim svakodnevne prodajne izložbe knjiga, u srijedu, 24. travnja u 19.00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predstavljanje zbirke pjesama Tatjane Marije Banić Najtežih je prvih sto, a u četvrtak, 25. travnja u 19:00 sati predstavljanje novog izdanja Trogirskih legendi Ante Ivačića.

Više o predstavljanjima i novim izdanjima pročitajte u nastavku…

Predstavljanje zbirke Najtežih je prvih sto

'Trogirska pjesnikinja Tatjana Marija Banić vezla je svoju pjesničku čipku u tišini svoje duše i kad je u njoj zaokružila stoti ubod, ponizno i ženstveno nježno, odlučila ju je podijeliti sa znanim i neznanim zaljubljenicima u lijepu pjesničku riječ. Zadnje tri godine svoje emocije pretače na papir i stvara svojih prvih sto pjesama. Ovo je njezina prva zbirka', napisao je o zbirci književnik Ante Nadomir Tadić Šutra, prof., jedan od predstavljača. 

Zbirku će predstaviti i dr. sc. Ilija Protuđer, urednik i nakladnik zbirke, uz moderiranje Daniele Kontić. U programu će sudjelovati Zvonimir Tonković, profesor glazbe iz Otočca i Mandolinski orkestar Okruk. Predstavljanje će se održati u srijedu, 24. travnja u 19.00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar, javlja Muzej grada Trogira.


Predstavljanje trogirskih legendi

U četvrtak, 25. travnja u 19.00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predstavljanje novog, dvojezičnog i ilustriranog izdanja Združenih artista Trogir –  Trogirske legende Ante Ivačića. U predstavljanju ovog izdanja sudjelovat će Ivanka Mijić i Daniela Kontić, urednica ovog izdanja kojeg je na engleski prevela Tatjana Radmilo, ilustrirala Marija Puović, a grafički oblikovao Vlado Sorić. Na predstavljanju Trogirskih legendi javnosti će se prvi put predstaviti i kratki film Marin Kiudis, kojeg su prema istoimenoj legendi snimili učenici Osnovne škole Majstora Radovana u okviru projekta Marin Kiudis – trogirska legenda kojim sudjeluju u projektu Čuvari baštine Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Nakon filma počet će kratka, tematska storytelling tura gradom – sigurni smo da će – zahvaljujući interpretatorici Doris Čavki – biti legendarna!


O FESeTemani trogirskoga libra

Festival trogirskih knjiga u organizaciji Muzeja grada Trogira, nastao u povodu obilježavanja Dana hrvatske knjige prema ideji Daniele Kontić, i ove će godine posjetiteljima ponuditi preko 100 naslova trogirskih autora, izdavača ili pak knjiga s trogirskom tematikom. U radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 9.00 do 13.00 te od 17.30 do 19.30, subotom od 9.00 – 13.00, svratite u izložbeni prostor Muzeja grada Trogira, razgledajte ponudu i pronađite nešto za sebe – od poezije i beletristike preko časopisa i znanstvenih studija iz područja povijesti, zaštite spomenika, arheologije i glazbe do slikovnica za djecu.

Vaša reakcija na temu