Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AJ CHA: Bačvice, Riva, Ljetno kino, Stari plac, sve je spremno za tri dana ludovanja do zore

AJ CHA: Bačvice, Riva, Ljetno kino, Stari plac, sve je spremno za tri dana ludovanja do zore

Koncerti se održavaju tri dana - od 18. do 20. kolovoza

'Da nad njim razvijemo šator dobili bi najveći cirkus na svitu'. Nitko nije dao bolju definiciju najluđeg grada na svitu od Miljenka Smoje. Svašta se o Splitu može reći - i da je najsportskiji grad, i najluđi, i grad koji se ne oduševljava nečim tako lako. Ali kad voli, voli kako treba.

Split je grad sporta, Hajduka, glazbenih legendi. To je grad koji će i na najveću zvijezdu današnjice bez problema reći 'Neš ti njega', prepotentan sam po sebi nitko drugi mu nije ravan. Ipak, postoje neke iznimke koje su Split učinile Splitom kakav je, i grad nema problema kad njima treba priznati zvjezdani status. Kad pričamo o Splitu, ne možemo ne spomenuti Hajduka i Torcidu, Smoju, Matejušku, Stari plac i Veli Varoš. Koliko god neka mjesta predstavljala grad, ljudi ga još više čine njegovim. A među legende grada koje su zauvijek ostavile svoj pečat, osim spomenutog Smoje spadaju i Oliver Dragojević, Goran Ivanišević, Toma Bebić, ali i Dvornikovi koji su nas prerano napustili jedan za drugim.

Što Hajduk i Dino Dvornik imaju zajedničko? Osim sto su simboli grada, Split prema njima pokazuje samo ljubav. Čak i kad je odselio u Zagreb, Split mu nije zamjerio. Krajem kolovoza Split sprema veliku feštu, a early bird ulaznice su već potpuno rasprodane. Koncerti za koje se traži karta više održavaju se tri dana - od 18. do 20. kolovoza nekoliko lokacija u Splitu odzvanjat će u ritmu funky glazbe. Razlog slavlja je 53. rođendan kralja funka Dina Dvornika.

Iako je svojedobno odbio razne ponude inozemnih producenata 'jer mu je doma taman krenulo', svejedno splitsko dite je zbog posla moralo preseliti u Zagreb. Da selidba nije nimalo utjecala na ljubav prema Splitu pokazao je pjesmom 'Ništa kontra Splita' koja je postala neslužbena himna grada. Ni Split nije ravnodušan prema Dinu, on je bio i ostao jedna od splitskih legendi – sin Meštra iz Velog mista i Split su jedno pa je jedino logično da se i festival njemu u čast održi baš u Splitu. Ni lokacije na kojima će njegovi prijatelji i suradnici nastupati tijekom tri dana festivala nisu odabrane slučajno i svaka ima poveznicu s Dinom. I Dina i Split krase isti dišpet, ekscentričnost i doza ludila pa ne sumnjamo da će njegovi prijatelji napraviti dobar štimung i rasplesati grad pod Marjanom. Iako je poznato da je splitska publika jedna od najzahtjevnijih i da kod nje ne prolazi sve, Split će pokazati da je u ovih osam godina od Dinova odlaska ljubav samo ojačala. Da u Splitu nedostaje omiljeni Manijak dokazuje i potreba za ovakvom manifestacijom.

Kako mu tepaju, najluđi grad na svitu, neće podbaciti, pripreme za feštu u punom su jeku. Bačvice, Riva, Ljetno kino, Stari plac sve je spremno za tri dana ludovanja do zore. Nitko neće ostati doma! Aj cha!

Prodaja ulaznica za koncert u sustavu Entrio.hr I Croatia - tickets.com

Više informacija o festivalu na www.ajchafestival.com I Facebook stranici AJ CHA festival

Vaša reakcija na temu