Akademski zbor 'Concordia discors' večeras nastupa u Splitu: Poslušajte kako sjajno zvuči 'Do posljednjeg daha' u njihovoj izvedbi

Akademski zbor 'Concordia discors' večeras nastupa u Splitu: Poslušajte kako sjajno zvuči 'Do posljednjeg daha' u njihovoj izvedbi

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu imaju koncert u 20 sati u crkvi sv. Dominika

Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu 'Concordia discors' održat će uskrsne koncerte u Splitu i Dugopolju. U Splitu, Zbor nastupa u crkvi sv. Dominika već danas, a gosti su: Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Splitu 'Silvije Bombardelli', zbor mladih Gospe od Zdravlja, klapa Sorelo s Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu te klapa Mriža. Početak je u 20 sati.

Riječ je o mješovitom pjevačkom zbor koji djeluje od 2010. godine te okuplja stotinjak članova/ica, s različitih zagrebačkih fakulteta. Jedan je od najuspješnijih studentskih zborova, a to dokazuju i brojne pobjede na različitim državnim i međunarodnim natjecanjima.

Zbor se svojim dosadašnjim postignućima profilirao u instituciju koja na suvremen način promovira nacionalnu kulturu, međuregionalnu suradnju te mladenački entuzijazam. Budući da mu je osobito važno da navedene vrijednosti i dijeli, Zbor unatrag dvije godine odlazi na gostovanja kod Hrvata iz susjednih zemalja, a gostuje i unutar države.

U Dugopolju će zbor nastupiti u subotu u crkvi sv. Mihovila, a gosti su: klapa Sorelo, klapa Kolura te KUD Pleter. Početak je u 19.30 sati.

- Osim kulturnog karaktera, putovanje u Dalmaciju bit će i edukativne prirode. Naime, Zbor će upoznati znamenitosti grada Splita i Klisa te prirodna bogatstva Općine Dugopolje (špilja Vranjača). Ovom kulturnom manifestacijom promiče se tradicija zborskog pjevanja, potiče se povezivanje studenata iz svih dijelova Lijepe naše te upoznavanje prirodnih ljepota i znamenitosti kroz zajednička druženja - poručili su studenti iz Zagreba.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare