VIDEO Anđa Perić proslavila 107. rođendan, poslušajte što je poručila

VIDEO Anđa Perić proslavila 107. rođendan, poslušajte što je poručila

Baka je u Kotlenicama posjetio župan Blaženko Boban

Jedna od ljepših rođendanskih zabava na kojima smo bili svakako je bila današnja u Kotlenicama kod Dugopolja. Tamo nas uvijek veselo dočeka obitelj Perić na čelu sa 107-godišnjom bakom Anđom koja danas slavi rođendan. Jedna od najstarijih Hrvatica rođena je 1910. godine, a zdravlje je još uvijek dobro služi pa je na pitanja novinara rado odgovarala.

- Ono što ti Bog dade treba nositi. Za mene se brinu moj sin i nevista, ne bi ja ovoliko doživjela da nije njih, ovoliko godina da i njima nije dodijalo. Ne pijem i ne trošim lijekove, jednom u životu kada me je boljelo sam popila - priča nam 107-godišnjakinja koja kaže da voli slaviti rođendane.

- Volim slaviti rođendane, da me se posjeti i drago mi je što sam toliko proživjela. Volim kada mi dođu novinari, tko ne bi volio ovakve ljude kod sebe.

Baku Anđu pitali smo tajnu njene dugovječnosti:

- Nema recepta, držim da nam je kako nam Bog da - zaključila je.

Pogledajte što nam je još kazala vesela baka zavidnog zdravlja...


I ovog su rođendana najstariju stanovnicu županije razveselili s po 5000 kuna Općina Dugopolje i Splitsko-dalmatinska županija.

- Jednu želju imam za gospođu Anđu da dođem svake iduće godine na njezin rođendan. Moram kazati da me je oduševila svojim duhom i energijom - poručio je župan Blaženko Boban.

Baka Anđa postala je udovica prije 32 godina, a danas se o njoj s puno ljubavi i brige skrbe sin, dvije kćeri, četvero unuka i četvero praunuka.

- Star sam 73 godine, a dijete sam ove bake koja danas slavi svoj 107. rođendan, zar to nije sjajan osjećaj? Njezin život je bio kao i kod svih seljaka, rad od jutra do mraka, ali nije imala gazde nad sobom. Ona ne pije tablete, a ima i više zubiju u glavi od mene - kazao nam je Vlado.

Nevjestu Ivu Perić smo pitali kakva je njezina svekrva.

- Baka Anđa je odlična svekrva, sve jede, pije i vrlo je jednostavna osoba. Nikad je ne bih smjestila u dom, tamo bi bila tužna. Navikla je biti u svojoj kući - zaključila je nevjesta.

Kažimo još kako baka Anđa danas ima dvostruki razlog za slavlje jer njezin praunuk Marko slavi 21. rođendan na isti dan.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare