Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Andro Damjanić zaslužuje Nagradu grada Splita za životno djelo

Andro Damjanić zaslužuje Nagradu grada Splita za životno djelo

To je najveći novinski fotoreporter kojega je Hrvatska dala - rekao je Feđa Klarić

Dr. sc. Ana Peraica je na komemoraciji u Fotoklubu Split predložila da se Andru Damjanića posthumno nominira za Nagradu grada Splita za životno djelo.

- Andro ima nešto što samo ovaj posao i ovo podneblje može izbaciti, a to je određena vrsta crnog sarkastičnog humora kojega mi prepoznajemo jer nam je blizak i urban - rekla je, među ostalim, Ana Peraica.

- Tehnički je Andrina fotografija savršena, a pored savršenstva nudi svijet koji u tom trenutku nestaje i drugi koji se u tom trenutku rađa, nevjerojatan optimizam koji se rađa u poslijeratnoj Jugoslaviji kada dolazi do velike urbanizacije i kada se smjenjuju generacije i imaju osjećaj da jedna drugoj nešto donose - dodala je.

Od najstarijeg člana Fotokluba Split emotivno se oprostio njegov predsjednik Feđa Klarić.

- Kad spominjem Andru imam posebnu sjetu, ali i zadovoljstvo. Teško mi je jer sam od njega učio novinarstvo, fotografiju, život, kako guštati u fotografiji i biti joj posvećen. Zadovoljstvo osjećam zato što smo imali tako velikog meštra, velikog majstora, po mome sudu najvećeg novinskog fotoreportera kojega je Hrvatska dala - rekao je Klarić.

U Fotoklubu je potom prikazana emisija 'Fotografija u Hrvatskoj' u kojoj se govori o njegovim djelima...

Vaša reakcija na temu