Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Barba se vraća: LAB Split u restoranu Corto Maltese predstavlja 'najbolje pivo na svijetu'

Barba se vraća: LAB Split u restoranu Corto Maltese predstavlja 'najbolje pivo na svijetu'

Uz promociju pive bit će predstavljena i posebna 'pivska grande plata'

Nakon završetka akcije 'Movember' u kojoj je sudjelovao i Zoran Šprajc, prvo splitsko craft pivo Barba slavi drugi rođendan predstavljanjem svog najjačeg piva (8% ALC) Imperial IPA Barba s kojim su pobrali simpatije nedavno na Zagreb Craft beer festu. Restoran Corto Maltese bit će u četvrtak od 20 sati domaćin toj prezentaciji.

Ta je piva rezultat suradnje i prijateljstva novozelandskog brewera Nicka Calder-Scholesa i LAB Splita, što je čest slučaj za craft pivovare jer je kvaliteta piva uvijek u prvom planu, a ne tržišno natjecanje.

- Ovo je prvi put da smo radili beskompromisno pivo, išli smo napraviti najbolje pivo na svijetu, i u tome uspjeli! Pokušali smo napraviti pivo kojeg se nećemo sramiti predstaviti na bilo kojem svjetskom craft festivalu. I to je potvrdila struka na nedavnom festivalu u Zagrebu gdje su sudjelovali i kolege pivari iz Velike Britanije. Ovo pivo je naš ponos i plod dugoročnog sistemskog rada i truda - rekao je Siniša Anđelić, vlasnik LAB Splita.

Citirat ćemo što su rekli drugi o tom pivu. 'Zaista sjajno pivo, dečki su dali sve od sebe' (Zoran Vitas, Večernji list), 'Najjače splitsko pivo do sada, i sigurno najhmeljenije do sada. Nevjerojatnih 28 grama hmelja po litri, šest puta više od regularnog Barbe' (Marko Ožegović, Pivarium), 'Najbolje splitsko pivo na svijetu' (Dexter Stanichich, Core Managment).

Osim promocije Barbe, iz Corta poručuju da će za tu večer biti predstavljena posebna 'pivska grande plata' pod nazivom 'Fantastična četvorka'. Radi se o plati suhomesnatih delicija (drniški pršut, kozji, ovčji i kravlji sir, talijanska mortadela, domaća kobasica, prava panceta, domaći džemovi, domaći kruh...) za četiri osobe s uključene četiri Barbe po promotivnoj cijeni...

- Što se glazbe tiče, tu ne moramo puno izmišljati. Rock, rock i samo rock - dodali su za kraj.

Vaša reakcija na temu