Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Brazilski baletan u izvedbama Gusara i Orašara

Brazilski baletan u izvedbama Gusara i Orašara

Denis Vieira je član Sttatsballeta Berlin, glavne baletne trupe njemačke metropole

Brazilski baletan Denis Vieira, solist Staatsballet Berlin, gostovat će u Baletu Hrvatskog narodnog kazališta Split u izvedbama baletnih predstava Gusar i Orašar u studenom i prosincu.

Član Sttatsballeta Berlin, glavne baletne trupe njemačke metropole i jedne od najvećih i najvažnijih u Europi, Denis Vieira je od 2016. Prije toga plesao je u Zürich Ballet, a prije odlaska u Europu bio je član Teatro Municipal Rio de Janeiro. Baletnu naobrazbu stekao je u školi Boljšoj baleta u rodnom gradu Joinville u Brazilu, prvoj i za sada jedinoj baletnoj školi koju je znameniti Boljšoj balet otvorio izvan Rusije. Repertoar mu obuhvaća uloge klasičnog, neoklasičnog i suvremenog plesnog izraza koreografa kao što su John Cranko, Uwe Sholz, Roland Petit, Jiřy Kilián, Christian Spuck, Hans von Manen, George Balanchine te Nacho Duato (inače, umjetnički voditelj Staatsballet Berlin. Baletna kritika posebno ističe njegovu samopouzdanost u skokovima, sigurnost izvedbe i bogatu izražajnost lica.

Vieira će u Splitu nastupiti u naslovnoj ulozi u izvedbama Gusara 20., 21. i 24. studenog i u izvedbama Orašara 7., 8., 10. i 11. prosinca.

Vaša reakcija na temu