Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: DKphotography Congo wine & dine: Novi restoran spaja Marmontovu i Prokurative

Congo wine & dine: Novi restoran spaja Marmontovu i Prokurative

Unutarnji prostor osmišljen je kao mješavina više stilova, a podsjeća na ugostiteljske objekte u europskim metropolama

Nakon čak sedam različitih ugostiteljskih objekata, Congo je dobio još jednog člana koji se po mnogim stvarima izdvaja od ostatka ove obitelji. Restoran površine 300 kvadrata, naime, na Prokurative donosi novu gastronomsku ponudu, pa bi na svoje trebali doći ljubitelji kvalitetne hrane i bogatog izbora vrhunskih vina.

Unutarnji prostor osmišljen je kao mješavina više stilova, a podsjeća na restorane u europskim metropolama. Ljetna bašta je, pak, ono s čime se nije željelo eksperimentirati. Puno drvo u kombinaciji s metalom odiše mediteranskim stilom koji i pripada Prokurativama. Congo wine & dine je ujedno i jedni restoran u Splitu kojem je ulaz u Marmontovoj ulici, a otvoreni prostor na Prokurativama. 

- Novootvoreni Congo posjetiteljima nudi dozu luksuza i jednostavnosti bez obzira na to jeste li tu samo u prolazu, nakon posla kako biste nešto pojeli na brzinu ili dolazite na luksuznu večeru. Od hrane možete očekivati jednostavnost i odličnu prezentaciju jela u kojoj je svaki element kreativan i kvalitetan - kaže Andrea Tavolacci, voditelj Congo wine & dinea. 

Kako je i sam voditelj restorana talijanskog porijekla, prvo jelo koje je htio posebno izdvojiti je pizza Margarita koja okusom i izgledom kao da je stigla iz Italije.

- Iako pizza ne stiže iz Italije, zato stiže Mozzarella zbog koje ćete osjetiti razliku. Od toplih predjela izdvajamo rižoto s kozicama i suhim pomama, od mesnih biftek s wok povrćem. Od posebne kategorije - brze hrane - istaknuo bih hrskavu piletinu u pistaciju i sezamu - dodaje.

Kuhinja je otvorena čak do ponoći tako da i oni preferiraju kasnije večere imaju mjesto gdje bez ustručavanja mogu naručiti jelo. 

Vina su, kao i meni, jednostavna i cjenovno prilagođena svima. Na vinskoj karti Congo wine & dinea internacionalna lista vina nije prioritet, može se dobiti ono najbolje što nudi Hrvatska. 

- Kao i u svakom restoranu, uz večeru možete naručiti butelju vina, isto tako možete probati neko vino naručivši čašu vina, bez da kupujete cijelu bocu. Tako po prihvatljivoj cijeni možete probavati različita vina i uz to nešto i prigristi. Ovakav način konzumiranja i degustiranja vina u Italiji već dugi niz godina postoji i savršeno je prihvaćen - objašnjava Tavolacci.

Iako je Congo poznat po svojoj slastičarni i ukusnim domaćim kolačima koji će biti dio ponude i novootvorenog restorana na Prokurativama, šefovi kuhinje su ponudu obogatili s dvije nove i neobične slastice. Panna cotta s vanilijom i mentom prelivena šumskim voćem i semifreddo s karameliziranim bajamima i dvije vrste čokolade upotpunit će svako jelo na meniju.

- Ono što Congo wine & dine izdvaja iz cijele palete različitih restorana koji se gotovo svakodnevno otvaraju u Splitu je savršen omjer cijene i kvalitete koji nije prihvatljiv samo turistima već i lokalnim gostima - nastavlja voditelj.

Congo wine & dine izvan sezone neće zatvarati svoja vrata već planira potpuno novu i drugačiju ponudu za Splićane koji će imati gdje uživati u kvalitetnoj hrani, piću i ugodnom ambijentu i nakon ljetnog šušura.

- Za ugodan ambijent osoblje je ključno, oni su ti koji čine razliku između dobre ponude i vrhunske ponude. U kuhinji rade dva mlada i dinamična kuhara, prepuna ideja i hrabrosti, ali ono što je najvažnije - znaju kuhati. Tu je i pizza majstor s 20 godina iskustva koji je morao udovoljiti najistančanijim nepcima. Važno je spomenuti i naših sedam 'old school' konobara koji znaju ponuditi i preporučiti ono što je najbolje, otkrivajući gostima sav šarm restorana - otkriva Tavolacci.

Vaša reakcija na temu