Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Crkveni pučki pjevački zbor župe Gospe od Zdravlja iz Podstrane u nedjelju nastupa u Zagrebu

Crkveni pučki pjevački zbor župe Gospe od Zdravlja iz Podstrane u nedjelju nastupa u Zagrebu

Koncert će se održati u nedjelju od 19.30 sati u crkvi sv. Katarine

Crkveni pučki pjevački zbor župe Gospe od Zdravlja iz Podstrane u nedjelju će nastupiti u Zagrebu i to u sklopu 50. međunarodne smotre folklora, koja se u metropoli održava od 20. do 24. srpnja. Koncert će se održati u nedjelju od 19.30 sati u crkvi sv. Katarine

- Tradicija našega zbora proteže se kroz tri stoljeća. Imamo podatak da je zbor osnovan prije 1900. i kontinuirano djeluje do danas. Tek u novije vrijeme kažemo zbor, a prije su to bili kantači ili pučki pivači. Godine 1907. mještanin i tadašnji svećenik u Podstrani, don Petar Car primijetio je da pjevači mogu biti i dobri svirači te je kupio instrumente i osnovao limenu glazbu pod nazivom Hrvatsko katoličko glazbeno društvo Podstran. Glazba i zbor do danas neprekidno djeluju - otkrio je Mladen Žanić jedan od starijih pjevača u zboru.

Pučko pjevanje u Podstrani do sada je snimljeno na nekoliko nosača zvuka, kaseta i CD-a, a u pripremi je i multimedijalni projekt kojeg zajedno s pjevačima provodi udruga Pjevana baština.

Vaša reakcija na temu