Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dani Dioklecijana počinju sutra i traju cijelo ljeto

Dani Dioklecijana počinju sutra i traju cijelo ljeto

Car i carica doći će na Peristil u 20.30 sati

Dani Dioklecijana otvaraju se sutra na Peristilu, a ove godine traju do kraja ljeta. Postali su prepoznatljiva manifestacija i jedan od vodećih motiva dolaska turista u Split.

- Kako bi svim stranim i domaćim posjetiteljima pružili doživljaj antike, ne samo u tri dana trajanja manifestacije nego i kroz cijelo ljeto, ove godine Dani Dioklecijana traju od 18. svibnja do 21. rujna - poručili su iz Turističke zajednice grada Splita i najavili kako nas u sklopu ove manifestacije očekuje 'Smjena straže', projekt pod vodstvom HNK Split, koji se pokazao kao jedna od glavnih atrakcija koja pruža jedinstven doživljaj turistima. 

I ove godine svaki dan točno u 12 sati na carskom trgu Peristilu, sve okupljene pozdravljat će car i carica uz rimske pretorijance. Dane Dioklecijana ove godine učinit će jedinstvenima i manifestacija 'Noći Dioklecijana', ali i projekt 'Rimski đir' u sklopu kojeg nas jednom mjesečno očekuju tematske večeri, rimska povorka, borbe gladijatora, atraktivni plesni nastupi. 

- Dioklecijanova legija i ove će godine oživjeti antičku prošlost i kroz projekt 'Živi muzej' na bedemu Cornaro, vratiti nas u svakodnevni život starih Rimljana. Split je grad glazbe stoga će i manifestaciju Dani Dioklecijana glazbom oplemeniti koncerti koje organiziramo u suradnji s Glazbenom mladeži. Glazbu zaboravljenog Mediterana donose nam španjolski umjetnici Emilio Villalba & Sara Marina, a posebna glazbena poslastica je i koncert - A PIACERE 'stara i nova' glazba za violu da gambu - Fahmi Alqhai, izvrstan mladi španjolski gambist koji na svom, stoljećima starom, instrumentu izvodi glazbu tog vremena - najavljuju iz TZ grada Splita.

Dani Dioklecijana počinjemo sutra, 'Smjenom straže' i dječjim programom, a u 20.30 sati na Peristil će doći car i carica. 

- U sklopu prve ovosezonske 'Smjene straže', u 12 sati na Peristilu učenici OŠ Pojišan ispričat će priču o nastanku našeg grada i spojiti prošlost i sadašnjost Splita igrokazom 'Dječja turistička razglednica'. U 20.30 sati, pod vodstvom HNK Split, car Dioklecijan dolazi na Peristil gdje će se održati jednosatni program 'Povratak cara u Palaču', a u sklopu programa očekuje nas 'Smjena straže', obraćanje cara Dioklecijana, postrojavanje rimske legije, predstava 'Neće grom u Rimljane', ples sa vatrenom suknjom i brojna druga iznenađenja - zaključuju iz splitske TZ.

Vaša reakcija na temu