Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dani Radunice: Održana utrka, večeras velika fešta

Dani Radunice: Održana utrka, večeras velika fešta

Potrudili smo se postaviti ekran tri puta tri metra kako bismo uz srdelu i vino mogli gledati utakmicu

Raduničani se uvijek u lipnju potrude organizirati odličnu pučku feštu, a tako je i ove godine. Danas je, naime, centralna večer Dana Radunice. Od jutra se niz tu kaletu spušta karetima, što je pravi mamac za djecu. Održana je i utrka koju je prvi istrčao Mikula Krešić. Najmlađi natjecatelj, pak, bio je četverogodišnji Šime, koji nam je kazao da se nije umorio.

- Nije odaziv djece bio kao prije, najviše ih je bilo 118, dok ih je danas bilo 40-ak. Radunica je postala nešto drugo, turistički brend, tu su sve apartmani do apartmana, domaći se sele, a furešti dolaze. Prošle godine kada sam jednoj Kineskinji išao dati srdelu, vino i majicu ostala je zaprepaštena, mislila se kako može sve to dobiti, a da ništa ne treba platiti - rekao nam je prof. Ivan Tokić, predsjednik Organizacijskog odbora.

Najveselije će biti večeras...

- Potrudili smo se postaviti ekran tri puta tri metra kako bismo uz srdelu i vino mogli gledati utakmicu i navijati za naše 'vatrene'. U prvom dijelu glazbenog programa nastupit će klape i igrat ćemo tombolu, potom ide utakmica, a nakon toga koncert bendova Aura i  Savannah Expression. Ozračje će biti fantastično, pogotovo ako pobijedimo Portugalce - kazao je Tokić, istaknuvši tradicionalni slogan Dana Radunice - 'Da ni Radunice ne bi Splita bilo'.

Vaša reakcija na temu