Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Digitalni protuprosvjed kao odgovor na Hod za gaženje reproduktivnih prava žena

Digitalni protuprosvjed kao odgovor na Hod za gaženje reproduktivnih prava žena

'Potpiši za besplatan i dostupan pobačaj u Hrvatskoj!'

Dok se Hod za život, inicijativa za ukidanje prava na pobačaj, ove subote priprema okupiti 10 000 osoba, Grof Darkula i još nekoliko aktivističkih platformi organiziraju digitalni protuprosvjed kojim žele u jednom danu prikupiti 10 000 potpisa za siguran, dostupan i legalan pobačaj.

'Pozivamo sve građane i građanke Hrvatske da svojim potpisom ove subote jasno poruče da pobačaj mora biti omogućen svakoj ženi koja ga zatraži! Pomozite nam da u jednom danu prikupimo 10 000 potpisa te tako pokažemo da nećemo dozvoliti da nam se oduzimaju davno izborena prava!', poručuju s Instagram platforme Grof Darkula.

Ovim se aktivističke online platforme iz Hrvatske, kao i desetine tisuća njihovih pratitelja i pratiteljica pridružuju inicijativi 'My voice, my choice' koja se zalaže za osiguranje prava svih žena u Europskoj uniji, uključujući Hrvatsku, na siguran, dostupan i legalan pobačaj, bez obzira na njihovo podrijetlo ili status.

- Neprihvatljivo je da žene u Hrvatskoj nemaju pristup pobačaju jer nije besplatan i jer nije dostupan u svakoj bolnici. Neprihvatljivo je da žene iz Poljske i Malte i danas umiru radi nedostupnosti pobačaja. Neprihvatljivo je da se napadaju reproduktivna prava žena izborena od strane naših baka i prabaka. Pridružite nam se u subotu i potpišite peticiju! - poručuju.

Za više informacija o digitalnom protuprosvjedu i prikupljanju potpisa, pratite Grofa Darkulu koji će u subotu 18. svibnja u 10 sati objaviti informacije o digitalnom protuprosvjedu te My voice, my choice Hrvatska na njihovim društvenim mrežama.

Vaša reakcija na temu