Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Disciplin A Kitschme večeras u Judinom drvu

Disciplin A Kitschme večeras u Judinom drvu

Njihova glazba mješavina je mnogih stilova

Koncert grupe Disciplin A Kitschme večeras se održava u Judinom drvu s početkom u 22 sata. Radi se od jedoj od najpoznatijih srpskih rock grupa, njihova glazba mješavina je mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka, jazz fuzije, drum and bassa i mnogih drugih.

Sastav su 1981. osnovali Dušan Kojić - Koja, Nenad Krasavac - Kele, ali budući da je Krasavac odlučio ići u vojsku zamijenio ga je Srđan Todorović - Žika. Do 1991. godine djelovali su u Beogradu, te su za to vrijeme objavili sedam albuma. Godine 1992. Kojić je otišao u London, gdje je surađivao s inozemnim glazbenicima. U Londonu je objavio albume 'I Think I See Myself On CCTV' (1996.), 'Heavy Bass Blues' (1998.) i 'Refresh Your Senses, NOW!' (2001.).

Koja se 2002. godine vratio u Beograd, a tri godine kasnije okupio je novu postavu Disciplin A Kitschme. Album Uf! sastav objavljuje 2011. godine. U suradnji s vinkovačkim glazbenikom Igorom Djekeom 2015. godine izdali su svoj posljednji album 'Opet'.

Vaša reakcija na temu