Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Don Dino - restoran svjetske klase za autentične dalmatinske hedoniste!

Don Dino - restoran svjetske klase za autentične dalmatinske hedoniste!

Naši gosti onaj su profil ljudi koji zna što želi u životu, koji ne pristaju na kompromise i žele uživati u vrhunskim jelima u predivnom ambijentu trogirske stare jezgre

U turističkoj sezoni u kojoj su padali nacionalni rekordi, one vlastite 'rušili' su i ugostitelji. Provjerili smo kako je proteklo ljeto u jednom sasvim posebnom gastro mjestu, u jedinom 'fine dining' restoranu na širem području srednje Dalmacije - trogirskom Don Dinu. Široj javnosti poznatiji kao mjesto čiju kuhinju vodi jedan od najpoznatijih domaćih kuhara Ivan Pažanin, a hedonistima i gurmanima kao omiljeno mjesto opuštanja i uživanja u hrani.

No, čini se kako su tu informaciju 'probili' svi jer se na ovoj predivnoj trogirskoj terasi cijelo ljeto tražilo mjesto više.

- Oborili smo sve svoje dosadašnje brojke. Interes gostiju za Don Dino raste iz dana u dan i vjerujemo da se dobar glas daleko čuje te da je naš pristup gastronomiji sad već dugoročno prepoznat. Broj gostiju ove sezone nadmašio je sva naša očekivanja. Osim što je, naravno, bilo još više turista, veseli nas što nam dolazi i ponovno se vraća jako puno domaćih ljudi. Vjerujemo da sve više naših ljudi počinje prepoznavati i cijeniti visoku kuhinju i drago nam je što smo na ovom području prvi to znali ponuditi - govore vlasnici, Grga i Andrea Barić

Kakav je općenito profil vaših gostiju, jesu li to obitelji, muškarci, žene...?

- Teško ih je svesti pod jedan nazivnik i drago nam je zbog toga. Osim poslovnih ljudi koji se ovdje dolaze odmoriti od obaveza i potpuno se isključiti, dolazi nam jako puno mladih koji rado ulažu u iskustva, ljudi koji imaju uspješne karijere i znaju što žele u životu, zatim oni koji žele sebi i bližnjima priuštiti užitak u hrani i vinu... Nedavno nas je posjetio jedan od najbogatijih austrijskih biznismena, a stranim nautičarima već smo duže omiljena destinacija. Ono što je svima zajedničko je to što žele jesti vrhunska jela, od kvalitetnih domaćih namirnica, pripremljena na suvremen način, a da pri tom uživaju u neprocjenjivom ambijentu stare trogirske jezgre i osjećaju se kao kod kuće. Upravo to naš je 'trademark'.

Često spominjete kvalitetu namirnica. Kako ih birate i odakle ih nabavljate?

- Surađujemo s nekoliko lokalnih OPG-ova već jako dugo i oni su nam garancija kvalitete. Pršut nabavljamo u Bristivici, soparnik u Mravincima, riba nam stiže svakodnevno od malih ribara, povrće iz neposredne okolice Trogira... Te arome ne mogu se dobiti nigdje drugdje. Naravno, za poneka jela moramo posegnuti i dalje od Dalmacije, ali glavni kriterij je kvaliteta i po tom pitanju ne pristajemo na kompromise. Takav stav nosi i određen rizik, ali nismo htjeli od njega odustati pa i pod cijenu propadanja. Srećom, dogodilo se upravo suprotno i razmišljamo o otvaranju novog restorana u Splitu.

Vaš jak adut je i vlastita slastičarna, odmah preko puta restorana...

- Istina, jednak interes kao i za restoran postoji i za naše sladolede i kolače. I tu se držimo kvalitete kao prvog kriterija i neskromno ćemo reći da su svi koji su probali naš sladoled bili oduševljeni. Naravno, kreativni smo i po pitanju osmišljavanja okusa kojih ima i tradicionalnih, ali i onih nekonvencionalnih. Pratimo i nutricionističke trendove tako da nudimo i slastice bez glutena i bez šećera. 

Osim eventualnog širenja, koja je vizija Don Dina u budućnosti?

- Biti i ostati restoran svjetske klase u malom dalmatinskom gradu, nuditi nešto drugačije i prepoznatljivo i uvijek težiti za još boljim i kreativnijim pristupom hrani i gostima. Etablirali smo se kao vrhunsko gastro mjesto na jedinstvenoj lokaciji, ali na tome ne stajemo. Stalno ulažemo u sebe pa smo tako ove godine angažirali i vlastitog sommeliera, a noviteta će biti i u budućnosti. 

I, što ili tko je Don Dino? Kako ste smislili ime za restoran?

- Ime je stvar obiteljskog naslijeđa, ali s vremenom su se naši gosti utjelovili pojam koji je Don Dino počeo predstavljati. To je jedan opušteni, 'kozmički Dalmatinac', karakterni hedonist koji zna uživati u dobroj hrani i dobrom vinu, koji u tim trenucima ne mari za vrijeme, koji naporno radi, ali se isto tako zna i počastiti. 

Vaša reakcija na temu