Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Europsko prvenstvo u ragbiju u Makarsku dovodi Olimpijce iz cijele Europe

Europsko prvenstvo u ragbiju u Makarsku dovodi Olimpijce iz cijele Europe

Ovo je najveći sportski događaj u povijesti grada

U Makarskoj je danas najavljeno Europsko prvenstvo u Ragbiju 7, za muškarce i žene, koje će se održati u gradu pod Biokovom od 6. do 9. lipnja. 

Ragbi 7 je globalno popularna olimpijska inačica ovog plemenitog sporta, koji predstavlja jedan od najpopularnijih i najstarijih sportova u svijetu. Prošle godine održano je Svjetsko prvenstvo, koje je oborilo sve rekorde gledanosti, a važnost ovog turnira u godini kada se održavaju Olimpijske igre, na kojima će nastupiti i ekipe koje nastupaju u Makarskoj, nemoguće je prenaglasiti.

'Prošle godine smo postali Europski grad sporta pa je ovo dodatan motiv da se pokažemo kao domaćini. Tradicija ragbija u Makarskoj seže u 1968. godinu,  kada je osnovan naš ragbi klub. Nekoć je to bio jako popularan sport kod nas i ovo je, nadam se, povratak tim starim danima slave!', rekao je gradonačelnik Makarske, Zoran Paunović.

Glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza, Većeslav Holjevac, rekao je kako u Makarsku dolazi dvanaest muških i dvanaest ženskih ekipa, ukupno oko petsto sportaša: 'Kamen temeljac onog što će se dogoditi u lipnju su naši igrači koji su se prošle godine plasirali u najviši rang natjecanja. Imali smo i sreću zbog podrške Europske federacije i gospodina Tuccellija našoj kandidaturi.'

Sam Philipe Tuccelli, kao direktor natjecanja, poručio je da se u Makarskoj nalazi kao neka vrsta inspekcije, ali i naglasio kako je izrazito zadovoljan viđenim. 

'Nije čudo što se prvenstvo održava u Makarskoj, kao gradu koji ima dugu tradiciju ragbija i zato mi je izrazito drago što smo tu. Utakmice iz Makarske će se pratiti u svakom kutku svijeta', poručio je Tuccelli, a koordinator za projekte i sportska natjecanja Jure Pribisalić, koji je i sam bivši ragbijaš, zahvalio se na ukazanom povjerenju Hrvatskom ragbijaškom savezu.  

Sportski direktor RK Makarska rivijera, Stipe Muhtić, kaže kako će ovo Europsko prvenstvo biti najveći sportski događaj u povijesti grada.

'Makarska je bila domaćin brojnih natjecanja visokog ranga, ali ovo je definitivno kruna! Prva međunarodna ragbi utakmica održana je davnih sedamdesetih godina i nadam se da će ovaj događaj dodatno promovirati ragbi kao sport', poručio je Muhtić.

Europsko prvenstvo u ragbiju popratit će brojna zabavna događanja, program će uskoro biti objavljen, a ulaznice već možete kupiti ovdje.

Vaša reakcija na temu