Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvoje Baković FOTOGALERIJA: Maturalna večer Prirodoslovne škole
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA: Maturalna večer Prirodoslovne škole

Grupa Best zabavljala je učenike i njihove profesore u hotelu Radisson Blu

Prirodoslovna škola u subotu navečer je imala maturalnu zabavu, a u njihovoj originalnoj pozivnici pisalo je sljedeće:

'Pribor i kemikalije: hormoni sreće, haljine i odijela ili nešto treće, osmijeha u tonama, stihova i pjesama. Postupak: Prošetati špalirom s velikim osmijehom na licu. Doći u salu i zabavljati se do ranih jutarnji sati.'

Tako je i bilo, osmijeha i dobrog raspoloženja nije nedostajalo u hotelu Radisson Blu Split, gdje je oko 150 učenika i njihovih profesora zabavljala grupa Best.

- Ovo je iznimna generacija maturanata koji su sa svojim radom i trudom postigli vrhunske rezultate. Nalaze se na životnoj prekretnici kada donose odluke u kojem smjeru će nastaviti svoju budućnost. Želim im poručiti da budu isti onakvi kakvi su bili ove četiri godine u školi, jer sam sigurna da će takvi biti sretni u životu. Neka im svaka odluka bude od srca draga, a razdoblje srednje škole neka pamte za cijeli život - poručila je maturantima ravnateljica Marija Pustak.

Prisjetila se i svoje maturalne zabave.

- Svaki put kada ispraćam svoje učenike kroz misli mi prođe moja maturalna zabava koja je bila za vrijeme rata. Bila su to neka druga vremena, zabave nisu bile kao danas, bile su puno skromnije. 

Maturanti su nam otkrili kako se osjećaju na kraju svog srednjoškolskog obrazovanja...

- Smatram da je ovo jedan od najljepših dana u našim životima, zapravo označava početak nečeg novog, početak našeg odrastanja i kraj djetinjstva. Spremali smo se dugo za ovaj dan, pripremali smo vrapce i skečeve, a nama muškarcima je bilo puno lakše izabrati odijela, dok su cure imale puno teži zadatak. Nakon večerašnje zabave kreću pripreme za ispite mature, moramo zasukati rukave i dobro se pripremiti kako bismo ostvarili što bolji rezultat i upisali željeni fakultet - kazao nam je maturant Alen Tutić.

Pitali smo ga po čemu će pratiti svoje srednjoškolsko obrazovanje, a on nam je kroz šalu odgovorio:

- Po picavanju ha, ha... 

Potom je ozbiljnije rekao:

- Pamtit ću po divnim prijateljstvima, profesorima i školi koja će mi vječno ostati u lijepom sjećanju.

Kako su se maturanti i maturantice sredili za ovaj nezaboravni dan pogledajte u fotogaleriji.

Vaša reakcija na temu