Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Studio Ali FOTOGALERIJA: Maturalna zabava učenika MIOC-a
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA: Maturalna zabava učenika MIOC-a

Za zabavu u hotelu Radisson Blu bio je zadužen DJ Flex

Maturalnu zabavu u hotelu Radisson Blu Split u subotu navečer je imala splitska III. gimnazija. Mirjana Matijević, ravnateljica ove prirodoslovno-matematičke gimnazije, poznata i kao MIOC, sinoć je ispratila 16. generaciju učenika otkako je na čelu jedne od najboljih škola u Hrvatskoj.

- Naše su generacije učenika posebne svaka na svoj način, sve su izvrsne. Tu je negdje 168 maturanata i s njima nismo imali nikakvih problema i izuzetno sam ponosna na njih. Vidjeli ste kako su se divno sredili te kako se oni lijepo ponašaju, to su mladi i zreli ljudi, sposobni da nastave svoj životni put - rekla je Matijević.

Učenici III. gimnazije poznati su po dobrim rezultatima na državnoj maturi nakon koje upisuju željene fakultete.

- Neka odaberu nešto što vole i što će im sutra biti isplativo raditi, kombinacija toga dat će im zagarantiranu sreću. Idealno bi bilo da upišu nešto što vole jer se vremena mijenjaju i nikada ne znaš što će za nekoliko godina biti isplativo. Oni biraju dobre fakultete i sigurna sam da neće pogriješiti - poručila je ravnateljica.

Kratko se prisjetila kako je izgledala njezina maturalna zabava.

- Bilo je puno skromnije, nismo se toliko zamarali toaletama i frizurama, ni s ovim šušurom. Naša maturalna večer bila je socijalistička, ali je isto bilo lijepo - rekla je.

Maturanti Luka Norac i Božan Bejo su nam rekli da im je ovo zaista posebna večer.

- Posebna je jer sam sa svojim kolegama iz razreda odlučio malo zasvirati, spremali smo se puno za to, dok sam odijelo i cipele spremio u zadnji čas. Super je vidjeti šest razreda na jednom mjestu, guštat ćemo večeras i dobro se zabaviti. Ovu školu pamtit ćemo po super profesorima, ekipi i svemu što smo dobili tijekom ove četiri godine - ispričao nam je Luka s kojim se složio njegov kolega Božan.

- Muškarcima se puno lakše spremiti nego ženama, zato što žene malo filozofiraju. Muškarac ne može faliti s odijelom. Školske dane pamtit ću po super ekipi u razredu, profesorima koji su nas puno toga naučili i da mogu birati ponovno bih upisao ovu školu. Ono što će mi ostati u posebno sjećanju je osvojeni nogometni turnir MIOC Open - zaključio je Božan.

Maturantica Jelena Knezović ispričala nam je kako je umjereno potrošila za svoju maturalnu večer te da je svoju haljinu odabrala već prije nekoliko mjeseci.

- Prošli vikend imala sam maturalnu večer u Glazbenoj školi koju paralelno pohađam s gimnazijom tako da taj isti lijepi osjećaj imam priliku proživjeti dva puta. Iza mene su divne četiri srednjoškolske godine, pamtit ću ih po putovanjima, kolegama, maturalnoj i svim lijepim trenutcima koji su mi se u ovoj školi dogodili. Ponovno bih upisala obje škole, iako je bilo iznimno teško - zaključila je Jelena.

DJ Flex je bio zadužen za zabavu, a kako su se maturanti i maturantice sredili za ovaj nezaboravni dan pogledajte u fotogaleriji Foto studija Ali.

Vaša reakcija na temu