FOTOGALERIJA: Partyjem i aukcijom u baru Paradox završen 2. Rotary Moto Rally Plus

FOTOGALERIJA: Partyjem i aukcijom u baru Paradox završen 2. Rotary Moto Rally Plus

Možemo reći da će socijalne samoposluge pune dočekati ljeto - rekao je Željan Rakela

Velim partyjem i aukcijom zanimljivih predmeta u splitskom baru Paradox uspješno je završen 2. Rotary Moto Rally Plus, humanitarni četverodnevni reli tijekom kojega se prikupljala humanitarna pomoć za socijalne samoposluge od Varaždina do Splita. Više stotina motorista iz Hrvatske i inozemstva prešlo je oko 1500 kilometara kako bi prikupili hranu i higijenske potrepštine i ukazali na sve veći problem ljudi koji nemaju ni osnovne potrebe za život. Rally je predvođen Željanom Rakelom, predsjednikom BMW MK Dalmacija koji je ove godine predvodio kolonu od 120 motora s Hondom X ADV, a ne kako smo ga navikli na svom BMW GSA. Rally je organiziran je od strane Rotary Cluba Split Plus i BMW MK Dalmacija, a u suradnji s RC Varaždin 1181, RC Rijeka Sv. Vid i RC Kaštela, te uz iznimnu podršku i pomoć moto klubova iz Varaždina, Zagreba, Karlovca, Rijeke, Paga, Zadra, Vodica, Kaštela i Splita.

Vozila se zahtjevna ruta od Varaždina preko Zagreba, Karlovca, Rijeke, Paga, Zadra, Vodica, Šibenika, Kaštela, a velika završnica je bio defile ulicama Splita i tartan stazom Hajdukovog stadiona na Poljudu. Posebno je dojmljivo bilo na startu u Varaždinu, zatim u Rijeci gdje su sudionici rallya imali priliku voziti i po automotodromu Grobnik, te na večernjim partyjima u Zadru i Splitu.

Pomoć se prikupljala donacijama sudionika, sponzora, ali i na svakoj postaji gdje su domaćini organizirali zabavni program. Kao i uvijek u ovakvim prigodama, odaziv je bio velik, kako ljubitelja motora, ali i ostalih građana.

Organizacijski zahtjevna akcija bila je prilika i za međusobno upoznavanje, druženje i posjete atraktivnim lokacijama diljem Lijepe naše.

- Za koji dan kad se zbroje sve donacije objavit ćemo ukupan iznos i uručiti pomoć socijalnim samoposlugama, o čemu ćemo obavijestiti javnost. Možemo reći da će socijalne samoposluge pune dočekati ljeto - rekao je Rakela.

Rotary klubovi suorganizatori su RC Varaždin 1181, RC Rijeka Sv. Vid, RC Kaštela i RC Split Plus, a moto klubovi suorganizatori su BMW MK Varaždin, MK Barokeri, Pleter Chapter Croatia - H.O.G., BMW MK Karlovac, MK Zadarske županije, MK Paška bura, MK Vuk samotnjak, MK Galebi, MK Okit Vodice, MK Splitsko-dalmatinske županije, MK Sjene i BMW MK Dalmacija.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare