Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jadran Babić FOTOGALERIJA Mjuzikl Jalta, Jalta u Hrvatskom domu

FOTOGALERIJA Mjuzikl Jalta, Jalta u Hrvatskom domu

Djelić ozračja donosi Jadran Babić

U adaptaciji Leonore Surian, dramske i glazbene umjetnice, te u režiji Mojce Horvat, slavna Jalta, Jalta večeras je oduševila publiku u spliltskom Hrvatskom domu.

Malo je prerađena i malo skraćena kako bi doista odgovarala najavljenom tipu komornog mjuzikla koji je toliko mali da se izvodi kod kuće, u sobi, i kojime se svi članovi obitelji dobro zabavljaju dok pjevaju i glume za goste i prijatelje...

Raspjevana obitelj Surian, predvođena ocem Giorgiom Surianom, proslavljenim opernim pjevačem, kćerkom, dramskom i glazbenom umjetnicom Leonorom Surian i dva perspektivna sina: Giorgio Surian junior i Stefano Surian, ostvarila je jedan jedinstveni događaj, kakvog još nije bilo na hrvatskoj sceni. Leonora Surian je preuredila i adaptirala tekst poznatog mjuzikla 'Jalta, Jalta!' i tako ostvarila njegovu komornu verziju istog, izvedivu s četiri glumca (ruski, engleski, američki sobar i Nina Filipovna) i klavirsku pratnju.

Kako su u obitelji Surian svi odrasli uz glazbu i kazalište, tako svaki od članova te umjetničke obitelji, se oduševljen odazvao izazovu, i uz pomoć priznate koreografkinje i režiserke Mojce Horvat, zajedničkim snagama su ostvarili ovaj projekt kojeg s ponosom prezentiraju po cijeloj Hrvatskoj. Svojim šarmom, jednostavnošću i prirodnošću, uz malo rekvizite, i skoro ništa scenografije, obitelj Surian uspijeva osvojiti i uklopiti publiku te  ju učiniti sastavnim i neophodnim dijelom predstave.

Djelić ozračja iz dvorane Ive Tijardovića donosimo u fotogaleriji Jadrana Babića

Vaša reakcija na temu