Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA: 'Nazorovci' održali maturalni ples u hotelu Lav
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA: 'Nazorovci' održali maturalni ples u hotelu Lav

Ova generacija je posebna, jako su puno sudjelovali u humanitarnim događanjima i oni su ponos škole - rekla je ravnateljica Ankica Kovač

Ovogodišnju sezonu maturalnih zabava otvorili su u subotu navečer u hotelu Le Meridien Lav maturanti V. gimnazije Vladimir Nazor. Oni su u odličnoj atmosferi najluđe srednjoškolske zabave uživali do sitnih jutarnjih sati, a za zabavu 160-tinjak učenika i njihovih profesora pobrinula se grupa TwistOn.

Maturantica Ina Rimac nam je rekla da bi opet upisala istu gimnaziju prije svega zbog profesora koji su, kazala je, više nego dobri ljudi.

- Ovaj period u životu je prekrasan i ne želim da završi, prošli smo puno lijepih i ružnih stvari, ali pamte se samo one lijepe uspomene - kazala nam je Ina.

Maturant Ante Blajić je rekao:

- Moje srednjoškolsko razdoblje bilo je izuzetno zanimljivo, pamtit ću ga po profesorima koji su za nas učinili sve, usadili nam manire ponašanja i veliko znanje. Smatram da smo svi postali bolje osobe.

Pitali smo maturante kako su tekle njihove pripreme za zabavu i koliko su novca potrošili.

- Ova večer je stvarno posebna, u školi smo se pripremali od početka polugodišta, dok sam se osobno samo danas spremala. Pazila sam da ne potrošim puno, ali htjeli vi to ili ne potroši se poveća svota novca. Zato što se treba platiti prostor, bend, fotograf uz, naravno, haljinu, šminku i frizuru pa to dođe koliko i jedna ekskurzija. Međutim, sve je to vrijedno jer nam od ove večeri ostaju uspomene za cijeli život - priča nam Ina.

Ante je pak nešto drugog mišljenja:

- Mi muškarci najčešće naletimo na neke popuste jer ih tražimo, dok ih žene uopće ne traže i mislim da prođemo dosta jeftinije nego naše djevojke.

Međutim, slaže se s kolegicom kada je u pitanju zabava na maturalnoj večeri.

- Večeras je ovdje jedna pozitivna nervoza i mislim da će ovo biti najbolja večer u našim životima. Pripremili smo vrapce, imamo i nagradnog Vladu, izbor sličan Oscarima, koje dodjeljujemo našim profesorima za karakteristike koje su njima posebne.

Točku na 'i' stavila je ravnateljica gimnazije Ankica Kovač.

- Svake godine maturanti traže da se njima poruči nešto drugačije i onda čovjek na prvu misli da su isti kao i svi maturanti do sada. Ova generacija je posebna, jako puno su sudjelovali u humanitarnim događanjima i oni su ponos škole. Drugo da ne govorim, primjerice brojni uspjesi na natjecanjima što ide uz jednu dobru školu kao što je, vjerujem, gimnazija Vladimir Nazor - rekla je ravnateljica, te zaključila:

- Želim im svako dobro i da izaberu put koji će ih u životu usrećiti, bilo da će krenuti na tržište rada ili, kao što vjerujem da će većina učiniti, nastaviti sa školovanjem. Govori se često da je bolje izabrati nešto što je isplativo, ali je pitanje što je zapravo isplativo. Vremena se mijenjaju, tako da im je jedina moja poruka neka izaberu ono što žele i vole.

Vaša reakcija na temu